ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma unui accident foarte grav care a avut loc în Austria, efectele în planul pieței de energie sunt dramatice. Ministerul italian al Dezvoltării Economice a declarat starea de urgență cu privire la gazele naturale, după explozia de la terminalul din Austria. 

O explozie survenită marți dimineața la un terminal de gaz din Baumgarten, în estul Austriei, s-a soldat cu un mort și rănirea mai multor persoane.
”În această dimineață, fluxul de gaze naturale provenind din Rusia a fost întrerupt în Austria, din cauza unui incendiu la rețeaua gestionată de operatorul Gas Connect. Prin urmare, gazoductul care leagă, via Austria, nodul de la Baumgarten de intrarea în rețeaua națională italiană la Tarvisio a fost suspendat”, a anunțat ministerul într-un comunicat.

Se vorbește de o scumpire a gazelor, care va afecta inclusiv România.

Terminalul de la Baumgarten este principalul centru de distribuție în Austria pentru gazul natural venit din Rusia și Norvegia.