ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de membri ai serviciului militar SUA refuză sau renunță la vaccinul COVID-19, în timp ce comandanții lor nu mai știu ce să facă pentru a convinge militarii trupele să se vaccineze, potrivit CBS News.

Unele unități militare susțin că doar o treime dintre militari sunt de acord cu vaccinul. Liderii militari care caută răspunsuri cred că au identificat un potențial mod de a-i convinge: o desfășurare iminentă a forțelor.

Generalul-maior al Forțelor Aeriene Jeff Taliaferro, director adjunct al operațiunilor pentru Statul Major, a declarat că „anumite date sugerează că doar două treimi din membri serviciului care au oferit vaccinul au acceptat”.

Aceasta este mai mare decât rata pentru populația generală, pe care un sondaj recent realizat de Kaiser Family Foundation a estimat-o la aproximativ 50%. Dar numărul semnificativ de forțe care nu mai vor  să se vaccineze este deosebit de îngrijorător, deoarece trupele americane trăiesc, lucrează și luptă strâns în medii în care distanțarea socială și purtarea măștilor sunt dificile.

Rezistența militarilor față de vaccin pe măsură ce trupele sunt trimise în toată țara pentru a administra vaccinuri în centrele de vaccinare și în timp ce liderii se uită la forțele americane pentru a da un exemplu națiunii.

"Încă ne luptăm cu mesajele și cum îi influențăm pe oameni să opteze pentru vaccin", a declarat generalul de brigadă Edward Bailey. El a spus că în unele unități doar 30% dintre militari au fost de acord să se vaccineze, în timp ce în alte unități procentele variază între 50% și 70%.
 
Comandamentul forțelor supraveghează unitățile majore ale armatei, cuprinzând aproximativ 750.000 de militari.

Capii serviciilor au militat energic pentru vaccin. Au organizat reuniuni, au scris mesaje de forță, au distribuit date științifice, au postat videoclipuri și chiar au publicat fotografii cu liderii care se vaccinau.

Pentagonul afirmă că nu știe exact câți militari refuză vaccinul.

Oficialii serviciilor militare individuale susțin că ratele de refuz variază foarte mult, în funcție de vârsta, unitatea, locația, statutul de membru al serviciului. Administrația pentru alimente și medicamente a permis utilizarea de urgență a vaccinului, care în prezent este voluntară.

"Nu putem încă să facem vaccinul obligatoriu", a declarat săptămâna trecută viceamiralul Andrew Lewis, comandantul celei de-a doua flote a marinei. Dar oficiali ai Pentagonului speră ca în curând să se schimbe această situație. "Pot să vă spun că probabil vom face vaccinarea obligatorie cât mai curând posibil, la fel cum facem cu vaccinul antigripal.", a opinat viceamiralul.
 
Un sondaj efectuat în decembrie 2020 de către Blue Star Families, o organizație de advocacy militară non-profit, a constatat că 53% din familiile militare americane nu doresc să primească vaccinurile experimentale COVID-19.
Din cele 53 de procente din familiile militare care au răspuns că nu vor primi vaccinul, aproape trei sferturi au menționat o neîncredere în procesul de dezvoltare sau în calendarul prea rapid al punerii pe piață a vaccinului, transmite o publicație de profil. Kathy Roth-Douquet, CEO Blue Star Families, a afirmat că „ceea ce am văzut este că familiile militare își exprimă îngrijorarea cu privire la vaccin. Vedem că oamenii nu au încredere în vaccin. Ei au îngrijorări puternice cu privire la procesul de dezvoltare și calendarul acestuia.”, transmite sursa citată.