ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupele ucrainene sunt concentrate de-a lungul întregii granițe a Transnistriei, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Ucrainene de Apărare „Sud” Natalia Gumenyuk, citată de Rada Tv și AZGeopolitics.

Ea susține că forțele de acolo sunt „adecvate la amenințarea ipotetic posibilă” din partea Rusiei. 

Anunțul vine după cel făcut pe 24 februarie de Consiliul ucrainean pentru Securitate și Apărare când s-a declarat, în urma unei întâlniri cu președintele Volodîmîr Zelensky, că Armata trebuie să redirecționeze o parte din forțele sale către Moldova și Transnistria în cazul în care va trebui să reacționeze la orice fel de instabilitate în regiune.

Reamintim și anunțul de Ultima oră venit de la Wizz Air, care a întrerup toate cursele spre și dinspre Chișinău, ca urmare a amenințărilor de securitate din Republica Moldova

Un atac asupra Transnistriei va fi un atac asupra Federației Ruse, a spus zilele trecute ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Citiți și Ce interes au rușii și ucrainenii în Transnistria. La Cobasna se află cel mai mare depozit de armament din Europa - 20.000 de tone de muniție