ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comentatorul politic și prezentatorul de emisiuni Alex Jones a fost reintrodus pe X după ce Elon Musk și-a exprimat părerea în această privință, declarând "Vox Populi, Vox Dei" și realizând un sondaj, informează Reclaim The Net.

Jones, prezentator pe platforma Infowars, iar acum pe MugClub, a fost interzis definitiv de pe Twitter în septembrie 2018. Această decizie a fost luată în urma unei serii de evenimente, printre care o întâlnire conflictuală cu reporterul CNN Oliver Darcy.

În august 2018, în timpul unei audieri în Congres pe tema rețelelor sociale, Jones a avut un schimb aprins de replici cu Darcy, acuzându-l pe acesta că este împotriva libertății de exprimare și că susține cenzura.
 
Această confruntare a fost transmisă în direct pe Periscope, o aplicație de streaming video în direct deținută de Twitter, ceea ce a adus-o direct sub lupa Twitter.

Fostul CEO al Twitter, Jack Dorsey, a recunoscut că CNN a fost o parte din motivul pentru care Jones a fost interzis pe platformă.

"...Am ajuns într-o situație în care, dintr-o dată, o grămadă de oameni raportau conținut pe platforma noastră, inclusiv CNN, care a scris un articol despre toate lucrurile care ar putea încălca regulile noastre, pe care le-am analizat și i-am dat [lui [Alex Jones] unul dintre avertismente", a declarat Dorsey în 2018.

La momentul difuzării videoclipului lui Jones cu Darcy, acesta din urmă făcuse deja lobby cu succes pe lângă mulți dintre giganții Big Tech pentru a-l deplasa pe Jones și Infowars. Jones îl confrunta pe Darcy pentru a-i atrage atenția asupra acestui comportament.
 
Jones s-a referit la Darcy ca la un "șobolan", un "sociopat", "un oposum care a ieșit din fundul unei vaci moarte" și l-a comparat cu "Tineretul hitlerist".

După ce Dorsey și fostul șef al departamentului juridic al Twitter, Vijaya Gadde, au explicat în cadrul emisiunii Joe Rogan Experience de ce Jones a fost interzis, Rogan a considerat că ideea că Jones a fost interzis pentru că l-a confruntat pe Darcy este plină de umor și a râs în timp ce Gadde descria videoclipul, spunând în același timp: "Asta e suficient [pentru a fi interzis]? Serios? Este hilar".

Elon Musk își exprimase anterior reticența față de repunerea în drepturi a lui Alex Jones, dar nu din vreun motiv care să aibă legătură cu motivul pentru care Jones a fost interzis în primul rând.

De fapt, reticența lui Musk de a-l repune în drepturi pe Jones are legătură cu ceva ce s-a întâmplat în 2012.

Jones a pus sub semnul întrebării autenticitatea masacrului de la școala Sandy Hook, în care s-au pierdut 26 de vieți, majoritatea fiind copii. Jones a fost dat în judecată cu succes de familiile victimelor.

"Primul meu copil născut a murit în brațele mele. I-am simțit ultima bătaie a inimii. Nu am nicio milă pentru oricine care s-ar folosi de moartea unor copii pentru câștig, politică sau faimă", a declarat Musk în 2022.

Elon Musk a comentat despre reintegrarea lui Jones: "Nu sunt vehement de acord cu ceea ce a spus despre Sandy Hook, dar suntem o platformă care crede în libertatea de exprimare sau nu?

"La asta se rezumă totul în cele din urmă. Dacă oamenii îl vor vota să fie repus în funcție, acest lucru va fi rău pentru X din punct de vedere financiar, dar principiile contează mai mult decât banii".