ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tânăra Alexandra Ivanov de 25 de ani, lăsată să moară cu zile la Spitalul județean Botoșani, a lăsat în urmă trei copilași, un tânăr soț și, potrivit presei locale, o mamă care este asistentă-șefă pe Secția NPI a Spitalului de pediatrie din Botoșani.

În ciuda infecției intrauterine care a adus-o la spital, cauza morții ar fi alta, potrivit medicilor legiști:

„Conform cu certificatul medical constatator al decesului au fost: insuficiență cardio-respiratorie acută, edem pulmonar acut și sarcină oprită în evoluție, complicată infecțios”.

Mircea Badea a comentat, în timpul emisiunii "În gura presei", cazul Alexandrei Ivanov, tânăra mamă care a murit la  Maternitatea Botoșani, după ce medicii au ignorat-o timp de șapte ore, scrie Antena 3.

Conform certificatului de deces, tânăra avea edem pulmonar, acesta fiind motivul pentru care s-a stins din viață. Pe lângă sarcina care se oprise din evoluție tânăra suferea și de edem pulmonar, fapt pentru care nu reușea să respire.

Tânăra femeie, mama a trei copii, a fost internată joi seara, însă timp de șapte ore niciun cadru medical nu a consemnat în fișa sa medicală manevră de îngrijire sau intervenții terapeutice.

"Pentru mine este ceva ce nu se poate înțelege. Adică aici nu e legea, nu e, nu știu cum, n-are nicio legătură. Mă doare în cot că n-ai protocol. Deci stă una tăvălindu-se în chinuri și pe tine te doare în cot și n-ai nicio reacție de niciun fel. Nu vă supărați, în șapte ore venea un elicopter, dacă era cazul de la București și o aducea.

Lipsa protocoalelor a dus la moartea femeii? Nu. Cretinismul absolut, indolența și dezumanizarea la cel mai abject nivel.”, a spus el, adăugând: ”Fata avea edem pulmonar. De-aia striga că nu are aer!".

VIDEO - Un posibil omagiu Pro Musica: ALEXANDRA