ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Asociației „România pentru Viață”, Alexandra Nadane, a îndemnat joi pe social media la oprirea „pandemiei fricii” și la solidaritate între oameni. Activista pro-viață consideră că pandemia de coronavirus este însoțită de o pandemie a fricii, alimentată de știrile alarmante care nu fac decât să adâncească nesiguranța, disperarea, depresia, tedințele de suicid ale unora dintre semenii noștri. Soluția ar fi ca românii să își demonstreze implicarea nu la nivel de răspândire de mesaje, ci sprijinindu-i concret pe cei care au nevoie de ajutor și consolare.

„În pandemia de coronavirus, oamenii pot să facă lucruri pozitive. De exemplu, maghiarii renunță la rambursarea biletelor la teatre și spectacole care nu se mai țin, pentru a sprijini financiar artiștii și oamenii care pun în scenă spectacolele. În afara rugăciunii, cel mai accesibil lucru bun pe care îl putem face este să distribuim știri bune. Încurajați-vă prietenii și cunoscuții. Mulți oameni riscă să se îmbolnăvească de frică, înainte să ajungă la ei infecția cu Covid-19. Distribuirea știrilor care provoacă durere și îngrijorare a depășit cu mult gradul de breaking-news obișnuit. Pe lângă pandemia de Covid-19, avem și o pandemie de frică. Așa cum prima trebuie stopată, și a doua trebuie stopată.

Cred că trebuie să știm ce se întâmplă rău și să spunem și altora. Dar fără a spori epidemia de frică. E bine să vă gândiți la cei cărora fiecare știre de acest fel le adâncește nesiguranța, disperarea, depresia, tedințele de suicid ș.a.m.d. Da, există o criză din punct de vedere medical și al sănătății publice, dar e important să fim solidari, să ne gândim la binele celorlalți și să-i sprijinim. Altfel va apărea o criză socială în care vor crește conflictele, depresiile, divorțurile, sinuciderile, avorturile și alte comportamente de risc și nu avem nevoie de asta.

Sunați-vă prietenii, cunoscuții, părinții, bunicii. Oamenii au nevoie de sprijin emoțional și de încurajare mai mult decât vă gândiți. E o observație scrisă după o zi în care am avut mai multe discuții cu oameni care au avut nevoie de sprijin pentru a-și depăși teama”, a scris Alexandra Nadane, joi, pe contul său de Facebook.