ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cântăreața Alexandra Satan a fost aspru criticată, după ce a urcat pe scenă aproape dezbrăcată și a interpretat o melodie a celebrei gorjence Maria Lătărețu. Gestul artistei a fost criticat pe rețelele de socializare, întrucât piesa „Lie, ciocârlie” este considerată una dintre cele mai valoroase cântece ale poporului român, scrie Impact în Gorj.
 
"Lie, ciocârlie" este o capodoperă a folclorului românesc, compusă de Maria Lătărețu, în memoria celor cinci copii ai săi, care au pierit în mod tragic la vârste fragede.

"Lie, ciocârlie" reprezintă cea mai cruntă durere din câte pot exista și trebuie să fii lipsit de orice moralitate să te prezinți așa în fața publicului.

Aș propune chiar o lege prin care să se interzică ținutele indecente pentru cei care interpretează folclor, pentru că folclorul adevărat e sfânt, el reprezintă un element definitoriu pentru poporul român.

Rușine, Alexandra Stan!”, a scris interpretul de muzică populară Ciprian Tapota.
 
Pe rețelele de socializare, video-ul cu artista aproape dezbrăcată cântând „Lie ciocârlie”, a strâns mii de comentarii negative.

Alexandra Stan este, totodată, ambasadoare a UNICEF. Într-un videoclip, realizat cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, cântăreața a ținut lecții de incluziune pentru copii. 

„Vreau să vă reamintesc un lucru: cât de importantă este incluziunea. Și cât de important este să îi învățăm pe copii încă de când sunt mici să spună ”NU” discriminării și rasismului. Ziua de astăzi poate să deschidă o conversație despre acest subiect, care pe unii poate că ne-a afectat mai mult, poate pe alții mai puțin, dar nu trebuie să rămână un subiect tabu”, spunea cântăreața de muzică ușoară.