ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandra Georgiana Văcaru este noul prefect al Capitalei, numirea fiind făcută în prima ședință a guvernului interimar Cîțu, informează Știripesurse. 

Alexandra Văcaru o va înlocui pe Antonela Ghiță, subrefect al Capitalei, care a fost desemnată pe 9 septembrie să preia atribuțiile prefectului Alin Stoica, demis de premierul Florin Cîțu, alături de reprezentanții USR.

Noul prefect al Capitalei a lucrat ca inspector la Consiliul Concurenței și a fost, de asemenea, consilier pentru afaceri europene la Curtea de Justiție a UE. Totodată, din august 2021, Georgiana este șef de serviciu juridic în Ministerul Cercetării.

În 2008, a absolvit Facultatea de Drept a Universității „ Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar în 2011 a absolvit Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene a UBB din Cluj-Napoca. Deține, totodată, două mastere, unul în drept european, la Universitatea Paris II Pantheon Assas și unul la Universitatea Paris Descartes, în afaceri europene.
 
 (foto: Georgiana Văcaru/ G4Media)