ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Bălan „Colo”, un vlogger urmărit de sute de mii de copii și adolescenți, a stârnit un val de indignare pe rețelele de social media, din cauza afirmațiilor făcute recent la adresa fetelor minore și a disprețului afișat la adresa femeilor în general, pe care le tratează ca pe niște jucării sexuale care dacă astfel se îmbracă, atâta merită.
 
„Colo” și-a revărsat ura și obsesiile patologice față de elevele de liceu într-o pledoarie plină de obscenități și îndemnuri de a agresa sexual fete de 13-14-15 ani. El a pus această pornire a sa pe seama modului provocator în care arată și se îmbracă elevele din ziua de azi, îndemnându-i pe fanii lui la viol și agresiuni asupra minorelor.

„Eu dacă nu eram în nicio relație cu nimeni, adică dacă nu eram împreună cu iubita mea de 5 ani de zile, vă spun sincer, cât de sincer posibil, f***** toate copilele de 15-16 ani, credeți-mă pe cuvânt (...) Eu am niște fetișuri mai ciudate, știi, gen, adică aia se vedea că-i place șarpele. Adică, credeți-mă, că astea nu trebuie iertate”, a declarat vloggerul, după ce i-a îndemnat pe fanii lui să facă la fel, fără să-i pese că mulți dintre aceștia se arătau deranjați de afirmațiile sale și îl acuzau de pedofilie.

Aceasta e doar una dintre afirmațiile dezaxate făcute de tânărul cu peste 850 de mii de urmăritori pe canalul propriu de YouTube, celelalte fiind greu de reprodus. 

Pentru discriminare, discurs al urii și instigare la agresiune, mai multe persoane au depus plângeri împotriva respectivului „lider de opinie”, atât la autoritățile competente, cât și la sponsorii de la care tânărul primește bani pentru găzduirea reclamelor în „producțiile” sale de pe YouTube, dată fiind vizibilitatea de care se bucură.
 
Totodată, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București s-a autosesizat și întreprinde o anchetă în acest caz.

„În urmă informațiilor apărute în media, cu privire la anumite declarații ale unui bărbat ce activează în zona on-line, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat verificări pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, a anunțat DGPMB, citată de Fanatik.

Mai mult, Alexandru Bălan va avea dosar penal, fiind reclamat de Alina Dumitru, care lucrează la o plângerea penală pe care o va depune la Parchet împotriva vlogger-ului.

Între timp, acesta din urmă a șters videoclipul incriminat de pe canalul său de YouTube și a postat un material prin care își cere scuze, contrazicând afirmațiile pe care singur le făcuse într-o ediție anterioară a „emisiunii” sale.

„A fost o glumă extraordinar de proastă, recunosc lucrul ăsta și vreau să vă spun că îmi pare rău... Îmi cer scuze în mod oficial pentru că clipul meu a deranjat, nu reprezintă în niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gândire. Vă spun sincer, respect toate femeile, pentru că eu am fost crescut alături de mama mea, ea mi-a oferit cea mai bună educație și mi-a spus să respect toate femeile din această lume... Nu sunt de acord cu violența asta față de femei și față de orice fel de alte lucruri. Nu am vrut niciodată să jignesc în mod oficial pe cineva, chiar și neoficial”, a explicat vlogger-ul cu 850 mii de urmăritori.