Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, una dintre fetele dispărute la Caracal, a declarat marți, la B1, că în raportul de anchetă care nu a fost făcut însă public se precizează că decizia de a nu interveni în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora șase dimineața a fost luată „în mod colectiv”. 
 
”Procurorul nu a dispus acte de urmărire penală de la ora 11, de când a sunat săraca Alexandra până la ora 6 sau 7 seara, omul ăsta, după ce nu a dispus intrarea în locuință, știind persoana -  Departamentul de Operațiuni Speciale nu a localizat locul, ci persoana - deci aveau persoana, iar acest individ, știind că fata este acolo, a stat liniștit la sediul Poliției municipale, cu șefii Poliției de acolo. În raportul de anchetă care va apărea public toți spun că a fost o decizie colectivă a tuturor celor prezenți. (...) În acest moment avem de-a face cu o acoperire fără margini, reciprocă uriașă din partea celor două tabere. (...) Eu cred că acești oameni sunt complicii unui clan, a unei rețele care va duce la niveluri destul de sus”, a declarat Cumpănașu. 

De asemenea, unchiul Alexandrei a explicat de ce, din punctul său de vedere teoria că Dincă a acționat ca un lup singuratic se susține din ce în ce mai puțin. 

”Eu nu am acceptat această variantă în ciuda tuturor vuvuzelelor de serviciu ale unora și a dezinformării unora. (...) Am depus la Parchet 60 de pagini de indicii, de probe. Sunt elemente destul de clare și de concrete pe care procurorii nu au cum să le ia în seamă. Sunt dovezi. (...) Eu cred că acest individ a recunoscut aceste lucruri pentru a da suficient timp complicilor lui să dispară din această țară sau să dispară din ecuație și să-și acopere urmele. El, în acest moment, protejează o rețea care nu are legătură doar cu ăia din Caracal, ei doar îl ajută disperați pentru că pot să-și piardă tot. Sunt mai multe planuri”, a mai spus Alexandru Cumpănașu. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews