La aproape o lună de la izbucnirea cazului din Caracal, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a depus, joi, o adresă prin care solicită atât Interpolului cât și Europolului să le caute pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Cumpănașu continuă să creadă cele două fete au fost scoase din țară și  speră că astfel va putea afla dacă Alexandra și Luiza au fost traficate.  Cumpănașu a acuzat din nou faptul că autoritățile care anchtează acest caz țin morțiș să demonstreze că Gheorghe Dincă ar fi lupul singuratic care le-a ucis pe Alexandra și Luiza.

„În primul rând, căutarea celor două fete, este inacceptabil, eu nu înțeleg, este greu de priceput ce se întâmplă în acest moment cu autoritățile statului care încearcă doar să demonstreze omorul acestui individ ( Gheorghe Dincă, n.r) sau este ceea ce reiese până în momentul de față și Interpolul și Europolul au această competență de a verifica, de a coopera cu toate statele pentru a putea să identifice respectivele posibile victime ale traficului de persoane în cazul acesta Alexandra și Luiza Melencu, cel puțin. În al doilea rând, voi solicita, aceasta este prima solicitare către cei de la Europol și Interpol, de a le căuta de a-și folosi toate contactele și aceste parteneriate care există între țările membre ale U.E, dar și internațional, pentru a afla adevărul, dacă au fost traficate și dacă da, unde”, a declarat Alexandru Cumpănașu, conform Mediafax

Unchiul Alexandrei Cumpănașu precizează că cea de-a doua parte a sesizării cuprinde o cooperare pe care o solicită Interpolului și Europolului din România pentru identificarea traficului de persoane din județul Olt.

„Am cerut a identifica acele clanuri, acele rețele de crime organizată transfrontalieră, care pleacă dinspre Caracal sau care pleacă din județul Olt și merg către țări din U.E și nu numai. Această solicitare, evident, are legătură directă cu acest caz și cu Dincă pentru că, așa cum am mai spus, eu nu cred nicio secundă că acest om a acționat singur, nu cred nici acum că este singur, ci dimpotrivă, cred că a avut complici dacă aceste fete sunt ucise, ceea ce eu nu cred, sper că nu este așa și până la o probă evidentă, nu am nicio probă clară care să spună că lucrurile stau așa. A avut complici, acești complici trebuie identificați eu sunt convins că penibilul cu care au acționat autoritățile în prima fază și acolo nu mai trebuie să mai amintim nimic pentru că știți deja tot acel episod cu Parchetul Teritorial Olt. Le-a dat tot timpul acestor complici să iasă din țară. Deci eu nu cred că acești oameni mai stăteau după ce știau ce-i așteaptă, decât desigur, Dincă, care a dormit liniștit până la 6 dimineața deși știa că vine Poliția”, a completat Cumpănașu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews