ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Dosarul Caracal” instrumentat de DIICOT a fost legal întocmit, iar procesul pe fond poate începe, a decis miercuri Tribunalul Olt. Decizia poate fi contestată, scrie Hotnews.

Familiile Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu – cele două fete dispărute din Caracal – au cerut judecătorului de cameră preliminară retrimiterea rechizitoriului la procurori pentru completarea urmăririi penale. Solicitările și excepțiile ridicate de părțile din dosar au fost respinse, miercuri, de către judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Olt.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gabriel Arabelea, soluția pronunțată miercuri poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.
 
Judecătorul a precizat, pentru Agerpres, că după rămânerea definitivă a soluției se va stabili un termen pentru a începe judecata pe fond.
Rechizitoriul în cazul Caracal, cu principal suspect Gheorghe Dincă, acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, a fost finalizat de către procurorii DIICOT în luna ianuarie.

În 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă – pentru infracțiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat (două fapte), profanare de cadavre (două fapte) – și a lui Ștefan Risipițeanu, pentru infracțiunea de viol.

Dincă și Risipițeanu se află în Penitenciarul Craiova, măsura arestării preventive în cazul lor fiind prelungită marți, 2 iunie.

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu – în locuința sa din Caracal.  În rechizitoriu, procurorii DIICOT descriu cum le-a răpit Gheorghe Dincă pe cele două tinere, pe care le-a luat cu mașina „la ocazie”, le-a dus apoi la locuința sa din Caracal, unde le-a violat și le-a ucis, după care le-ar fi ars corpurile în același butoi metalic din curtea casei.
La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susținut că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 și, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o și pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el și-a schimbat declarația, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiștii nu au reușit să stabilească cui aparține ADN-ul.


Alexandru Cupănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu,  a comentat pe Facebook decizia instanței:
„SISTEMUL A DECIS ȘI A ÎNVINS!

Dragi români, nu am energie pentru un mesaj lung. Astăzi pur și simplu ideea de DREPTATE ȘI JUSTIȚIE A MURIT ÎN ROMÂNIA. După cum am declarat aseară la România TV, ERAM FERM CONVINS că instanța va trimite dosarul mai departe. unde? La Craiova! Acolo unde justiția nu are nimic în comun cu DREPTATEA! Astăzi încă un episod jalnic s-a consumat: o instanță a acceptat politic un rechizitoriu fără măcar un element concret! UNUL!Deși Dinca a recunoscut că nu le-a ucis este și acum neintrebat de nimeni ce a făcut cu ele și este trimis în judecată! Am avut dreptate prin mărturia lui și este o reparare morală față de mine și familia mea. Și?!? Ce s-a întâmplat de fapt cu Alexandra?! Cine mai are încredere în aceste instituții de acum înainte? Nu contează asta ci ACOPERIREA unor oameni. Atât! În realitate, STATUL VREA SĂ-I FACEM SLUJBĂ ALEXANDREI DE ÎNMORMÂNTARE ȘI SĂ MAI TĂCEM ODATĂ!!

POATE LA UN MOMENT O MARE PARTE DIN ROMÂNI CÂND VOR TRECE PRIN SITUAȚII SIMILARE ÎȘI VOR ADUCE AMINTE CA AU AVUT O ȘANSĂ PENTRU O ALTFEL DE ȚARĂ!! Eu nu mai vreau să lupt pt cine nu merită și s-a condamnat singur la O ȚARĂ DE SCLAVI!! Felicitări dragi români pentru votul din 10 Noiembrie!! Unde este ANALFABETA SĂ VĂ APERE DREPTURILE? Unde sunt restul? Din păcate NU am ieșit din feudalism și mă gândesc bine dacă voi mai continua în mod sinucigaș să mai lupt pt voi!! Astăzi s-a dat liber la violuri si la trafic de persoane", este mesajul transmis de Alexandru Cumpănașu.