ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce zilele trecute opina că elevii întorși de la școală ar trebui să poarte măști de protecție și în casă dacă interacționează cu bunicii, considerați aprioric „vulnerabili”, prof. Alexandru Rafila a venit joi cu ideea că ora de muzică ar trebui să se desfășoare fără exercițiul muzicii, întrucât cântatul ar fi una dintre activitățile cele mai riscante privind transmiterea bolii.

Potrivit Evenimentului Zilei, Alexandru Rafila e de părere că elevii nu ar trebui să cânte în timpul orelor de muzică în clase, deoarece cântatul poate contribui la transmiterea coronavirusului.

Întrebat cum vede el desfășurarea orelor de muzică fără exercițiul muzicii, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România a răspuns că ar fi mai indicat să se facă ore de audiție muzicală.

„Vreau să vă spun că această activitate, cântatul, este una dintre cele mai riscante privind transmiterea bolii, așa că muzica probabil că se va face fără să cântăm, probabil audio, dar cântatul este total contraindicat. Este o activitate care favorizează măsura înaltă de transmitere a infecției”, a spus Alexandru Rafila, joi, la Antena3.