ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), a vorbit luni la Realitatea PLUS despre certificatul Covid, despre utilizarea acestuia în cazul persoanelor nevaccinate și despre valabilitatea pe care documentul ar urma să o aibă. Rafila s-a arătat contrariat de ieșirile colegului său de coaliție, Florin Cîțu, președintele formal al PNL.

„Nu m-a supărat (referitor la criticile lui Cîțu – n.r.). Am fost puțin contrariat de afirmațiile făcute de el. Mă așteptam la discuții, sugestii de modificare și nu credeam că e nevoie de o intervenție în spațiul public, mai ales că există o decizie la nivelul Guvernului că era nevoie să avem o primă formă a unui astfel de document pe care să îl îmbunătățim și să putem să îl aducem în Parlament.

Dacă se va ajunge în situația ca certificatul verde să fie necesar pentru o perioadă de timp, până se definitivează vaccinarea, tot trebuie să îi dai o alternativă omului pentru intervalul de timp de la decizia de a se vaccina și până când obține certificatul. Mi se pare de bun simț această posibilitate”, a afirmat Rafila, citat de Capital.ro.

Ministrul Sănătății a spus că în România se discută despre păstrarea unei valabilități a certificatului Covid de 9 luni după vaccinare. De asemenea, odată cu vaccinarea cu o doză suplimentară, certificatul va fi prelungit alte 9 luni. Ce nu a spus Rafila este, însă, faptul că persoanele „complet” vaccinate care nu purced la injectări suplimentare cam o dată la 6 luni (în 2021 s-au introdus 3 doze în 12 luni, n.r.) își pierd certificatul Covid și, cu el, toate „beneficiile” asociate, astfel că vor deveni egale în drepturi și tratament cu nevaccinații. Pentru a nu se ajunge aici, certificatul Covid este introdus ca un fel de instrument de dresaj de tipul acțiune-recompensă în vederea asigurării vaccinării periodice. Altfel spus, un abonament neîntrerupt la Pfizer și ModeRNA plătit din vistieria statului român, adică din taxele și impozitele nevaccinaților (cel puțin în 2021). Dacă un perpetuum mobile încă nu s-a inventat, Albert Bourla și tovarășii lui vor intra în istorie pentru patentarea unui perpetual scam.

„E o mică confuzie. Nu despre valabilitateea certificatului este vorba, ci despre porțiunea din certificat după vaccinare. S-a discutat 9 luni valabilitate vaccinare pentru 2 doze, apoi valabitatea va fi prelungită prin administrarea unei doze suplimentare. Dacă se va ajunge la nivelul Uniunii Europene la concluzia de 9 luni, atunci și alte țări se vor conforma.

Intervalul de timp după doza booster va fi o altă etapă suplimentară. 9 luni doar pentru cei cu 2 doze, sau cu 1 doză, dacă s-au vaccinat cu serul de la Johnson&Johnson”, a explicat ministrul Sănătății.

Dacă observați bine, Rafila nici nu promite 9 luni „perioadă de grație” după fiecare doză, ci 9 luni doar vaccinaților din 2021 cu „schema completă” de două doze de ser cu ARN mesager sau una cu serul Johnson&Johnson, care oricum va fi continuată apoi cu Pfizer, după cum proorocitu-ne-a Valeriu Gheorghiță. Din 2022, vaccinații ar putea asista la scurtarea perioadelor dintre doze, în funcție de cât de repede apar variantele noi de coronavirus. Rafila nu promite 9 luni și dincolo de a treia doză, el punând un „dacă” foarte clar în fața afirmației sale dubitative: „Dacă se va ajunge la nivelul Uniunii Europene la concluzia de 9 luni, atunci”...

„Lucrurile sunt nuanțate. Există o responsabilitate a producătorilor de vaccinuri astfel încât să le adapteze la tulpinile în circulație. Periodicitatea vaccinării intră în discuție dacă sunt 2 condiții cumulative: 1) identificarea din timp a tulpinii circulante și 2) populația căreia i se adresează”, a mai glăsuit reprezentantul OMS în România, vrând să spună că vaccinarea nu va fi perpetuă, dar afirmând tocmai contrariul atunci când a lansat ipoteza răspunsului prin noi vaccinuri la noi variante ale coronavirusului.

De formă, el a mai afirmat și faptul că „nu se pune problema obligativității” vaccinării Covid, însă, după cum a constatat și jurnalista Claudia Marcu de la ziarul Național în analiza ei asupra afirmațiilor rafiliene, o dată ce intră în vigoare certificatul Covid la locul de muncă, vaccinarea devine indirect obligatorie, astfel încât obligativitatea acesteia nici nu mai trebuie proclamată fățiș, ea fiind o consecință logică a aplicării legii certificatului covidian.