ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda protestelor din partea unor lideri politici, epidemiologii trag un semnal de alarmă și spun că elevii trebuie să se întoarcă în clase, cât mai curând.
 
Școlile din România ar putea fi redeschise după data de 15 mai, atunci când expiră și starea de urgență. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, și epidemiologul Molnar Geza au dat asigurări că procesul educațional se poate desfășura în condiții de siguranță pentru elevi. 
 
„Cu cap se poate organiza și acest lucru (...) unde sunt clase suficiente se poate face despărțirea. Sunt o serie de mijloace ca păstrarea distanțării fizice în limita posibilităților", a susținut epidemiologul Molnar Geza, la „Marius Tucă Show"”, potrivit Mediafax.
Alexandru Rafila a subliniat că pot fi găsite măsuri pentru ca orele să se desfășoare normal. Clasele pot fi împărție, elevii vor putea veni pe rând la școală, iar pauzele ar trebui supravegheate mult mai atent.

„Dacă nu ducem o campanie responsabilă, în care să educăm și să lămurim, părinții si venim cu declarații care să îi sperie, atunci facem o mare greșeală.

Școala trebuie să fie reluată, nu cu orice preț, dar cu o serie întreagă de măsuri. Părinții trebuie să aibă încredere să își trimită copiii la școală. Ei sunt afectați doar în foarte mică măsură de acestă infecție", a spus Rafila.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, declara, joi, că nu este de acord cu redeschiderea școlilor și grădinițelor după data de 15 mai.

„Copii cu masca de protectie la scoala mi se pare o imagine dureroasa. Sfasietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerabdatori, alearga, se misca...e normal! De aceea sunt copii!”. Primarul Capitale a spus că cei mici nu vor putea respecta măsurile sanitare, transmițând „coronavirusul cadrelor didactice și părinților, bunicilor".