Președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat că a semnat miercuri dimineață un protocol de colaborare, „un document tehnic”, prin care Pro România și ALDE susțin „candidatura independentă" a actorului Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale, urmând ca această campanie să fie condusă de reprezentanții celor două partide, Norica Nicolai (ALDE) și Sorin Câmpeanu (Pro România).
 
 ”În 24 de ore depunem (n.r. - la BEC), am semnat deja, e un document tehnic prin care Pro România și ALDE susțin candidatura independentă a domnului Mircea Diaconu. Cei care vor coordona această alianță electorală - am desemnat, că așa spune legea - pe doamna Norica Nicolai și pe domnul Sorin Câmpeanu", a precizat Ponta la Palatul Parlamentului, întrebat pe această temă.
 
ALDE a stabilit, luni, ieșirea de la guvernare și alianța cu Pro România. Cele două partide au anunțat susținerea lui Mircea Diaconu.  Tăriceanu a anunțat totodată că formațiunea sa va susține o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews