ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța Familiilor se implică în soluționarea tragediei familiei Furdui, ai cărei copii au fost confiscați de autoritățile germane chiar în săptămâna Patimilor, printr-un abuz parcă tras la indigo după cazul familiei Bodnariu din Norvegia sau după cazul Smicală din Finlanda - acesta din urmă având, după ani de zile, un deznodământ fericit. Pentru a contribui la susținerea familiei Furdui, despre care ActiveNews a relatat aici, sunteți invitați să semnați această petiție
 
Iată și comunicatul transmis de Alianța Familiilor:

NOTĂ: Vă rugăm să semnați în număr cât mai mare și să dați mai departe ca Petiția să fie semnată de cât mai mulți.

COMENTARIU: Tragedia Familiei Petru și Camelia Furdui este deja bine cunoscută în tot spațiul românesc din toată lumea. Confiscarea copiilor lor, pe 26 aprilie, de către statul german, reprezintă o acțiune abuzivă și ilegală. Părinții celor șapte copii minori între un an și 15 ani, familia Furdui se remarcă în comunitatea română din Walsrode unde locuiesc, prin modul exemplar în care își duc viața creștină și încercă să-și educe copiii într-un spirit creștin și al valorilor creștine.

Opinăm că familia naturală este sacrosantă, iar statul nu își poate aroga autoritatea de a lua acțiuni drastice și ilegale de acest gen la adresa familiei. Conform Declarației Universale a Drepturilor Omului, cât și a Convenției Internaționale a Drepturilor Copilului, statului nu i se permite să dezmembreze familia naturală decât în circumstanțe extreme și pe motive bine întemeiate.

Durerea familiei a fost amplificată și de faptul că minorii au fost dispersați în trei grupuri diferite, inclusiv copilul de un an care a fost dat în plasament. Dezaprobăm și tacticile ilegale pe care autoritățile germane le-au folosit să separe copiii de la părinții lor. Notăm că dezmembrarea familiei a fost făcută fără mandat judecătoresc și, deci, ilegal.

Ne exprimăm încrederea că autoritățile judecătorești germane, cunoscute pentru competența și imparțialitatea lor, vor elibera cât de curând copiii din custodia ilegală a autorităților germane și îi vor da înapoi părinților lor.

Încurajăm autoritățile române să intervină pe lângă autoritățile germane pentru eliberarea cât mai grabnică a copiilor. Încurajăm, de asemenea, românii din toată lumea să rămână solidari cu familia Furdui și să păstreze zilnic familia și copiii în gândurile și discuțiile lor.

 
SEMNAȚI PETIȚIA!

ARTICOLUL 16 DIN DECLARAȚIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI 

Articolul 16 din Declarația Universală a Drepturilor Omului afirmă: „Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbatul și femeia, fără nici o restricție în ce privește rasa, naționalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural și fundamental al societății și are dreptul la ocrotire din partea societății și a statului”. Familia română își cere drepturile. Aceste drepturi le pledăm, le-am pledat din 2006 încoace, și vom continua să le pledăm. Sunt cele mai prețioase dintre drepturi, dar și cele mai abuzate azi. Prețuiți-le!

URMĂRIȚI-NE ȘI PE FACEBOOK!

Publicăm comentariile noastre de joi și pe Facebook. Vă rugăm să ne urmăriți și să deveniți prietenii noștri pe Facebook

VREȚI SĂ FIȚI INFORMAȚI?

Buletinul informativ AFR apare în fiecare Marți și e dedicat mai mult știrilor de ultima oră, iar publicația AFR online apare în fiecare Joi și e dedicată mai mult comentariilor și opiniilor. Cei care doriți să primiți săptămânal știri și comentarii la zi privind valorile și evenimentele legislative, politice și sociale care vă afectează familiile, atât la nivel național cât și la nivel unional și international, sunteți invitați să vă abonați la buletinul informativ săptămânal AFR. Cum? Înregistrându-vă numele și adresa electronică pe pagina home a sitului nostru electronic Alianta-familiilor.ro

FACEȚI-NE CUNOSCUȚI!

Faceți-ne cunoscuți familiilor și prietenilor d-voastră. Dați mai departe mesajele noastre și incurajați-i să se aboneze. Vă mulțumim.  

ANUNȚURI

Cei care doriți să faceți anunțuri prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie și valori vă rugam să ni le transmiteți la: office@alianta-familiilor.ro. 

Alianța Familiilor din România.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews