ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Având în vedere că au fost intensificate presiunile asupra părinților pentru semnarea contractului educațional prin includerea unei prevederi conform căreia nesemnarea ar reprezenta contravenție sancționată cu amendă,  Alianța Părinților comunică următoarele: 

1- Orice contract SE NEGOCIAZA. Sintagma "contract educațional," prevazută de disp art. 14 alin (4) este imprecisă și inexactă din punct de vedere juridic, deci menită să producă confuzie în rândul părinților. Putem numi contract un înscris conceput și agreat de părți, pentru care ambele părți își dau consimțământul în scris. Mai mult, pentru un consimțământ valid, părțile trebuie sa fie asistate în acest demers de un profesionist al dreptului. Altminteri,  "contractul" este lovit de nulitate fiindcă are natura unei adeziuni.

2- Puneți în acest mod problema directorilor de școli și NU SEMNATI. Capcana constă în faptul că,  semnând înscrisul, părinții îi dau valoare de lege.

3- A.P va pune la dispoziția părinților, în cel mai scurt timp, o notificare pe care părinții o vor depune la direcțiuna școlii. 

4- Este necesar ca motivele de refuz precum și implicațiile semnării acestui înscris să fie explicate și părinților care nu le cunosc. Precizăm că prevederile inacceptabile sunt abil formulate și intercalate printre altele, perfect acceptabile, tocmai pentru ca astfel ele să fie mai greu de perceput iar semnătura părinților să fie obținută cu ușurință.

5- Părinții care cedează și semnează își asumă consecințe față de care nu mai sunt îndreptățiți să exprime nemulțumiri ulterioare. 

6- Daca unii părinți au înțeles implicațiile DUPĂ ce au semnat, le recomandăm să solicite contractul și să își revoce semnătura cât mai curând posibil, invocând argumentele de mai sus și faptul că au fost induși în eroare.