ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PESTE 200 DE ONG-URI ȘI INTELECTUALI CER DEMITEREA PURTĂTOAREI DE CUVÂNT A ISJ SUCEAVA, PROF. DANIELA CEREDEEV

SEMNATARII RECLAMĂ POZIȚIA DUPLICITARĂ, ÎN ACORD CU IDEOLOGIA DE GEN, A PROFESOAREI DE RELIGIE

Peste 200 de ONG-uri și intelectuali cer, printr-o scrisoare deschisă, demisia purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, prof. Daniela Ceredeev, ca urmare a poziției sale cu privire la „Manualul pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen”, material care a stârnit deja revolta părinților români, prin conținuturile propuse spre a fi promovate la clase. Societatea civilă reacționează față de viziunea educațională neomarxistă a Danielei Ceredeev, inspector de religie și preoteasă. Iată mai jos textul scrisorii deschise.

Stimată doamnă profesor,

Poziția dumneavoastră, exprimată în cadrul unui interviu difuzat de postul de televiziune Intermedia, în data de 11 noiembrie[1] 2022, cu privire la Manualul pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen[2], este de natură nu numai să trezească nedumerire, ci și să ridice mari semne de întrebare cu privire la probitatea dumneavoastră.

Trimis tuturor ISJ-urilor din țară în format electronic (conform declarațiilor Coaliției pentru egalitatea de gen) și recomandat cadrelor didactice, acest manual a stârnit revolta părinților din întreaga țară  prin conținuturile propuse spre a fi promovate la clase.

În calitate de purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, ați afirmat următoarele:

„Manualul e unul care se adresează cadrelor didactice, e un produs al unui proiect al unui ONG. Manualul nu există doar în județul Suceava, el a fost făcut public în întreaga țară și așa se și explică faptul că unele ONG-uri și unele asociații de părinți au avut o atitudine foarte vehementă față de o parte dintre conținuturile din manual. Există mai multe petiții care au fost trimise și către minister, către doamna ministru Ligia Deca, în care, în toate, se semnalează același lucru: că, de fapt, ar fi prematur să ducem astfel de conținuturi în școală, către copii și ele se referă, în general, la drepturile minorităților sexuale. (…) E un manual care se dorește a fi un ghid pentru cadrele didactice. De acolo, profesorii buni își pot lua conținuturile care sunt relevante pentru ei. Îmi aduc aminte acum despre capitole, pentru că am trecut prin manual. E vorba acolo despre discriminare, despre noțiuni fundamentale care vizează egalitatea de gen, cyberbullying, despre stereotipii și prejudecăți, e o realitate că ne confruntăm cu foarte multe dintre acestea (…) N-ar trebui să fie atât de pătimaș dialogul acesta sau, mă rog, monologul.


Asta ați înțeles dumneavoastră, doamnă profesoară? Despredrepturile minorităților sexualeeste vorba în petițiile părinților? Nu dorim să vă jignim crezând că asta ați înțeles. Credem, mai degrabă că afirmația dumneavoastră este o încercare de abatere a atenției de la problemele de conținut semnalate de părinți și de coborâre a discuției în derizoriu.

O altă denaturare a conținutului petițiilor (ne jenăm să o numim minciună) este afirmația conform căreia părinții semnalează că„ar fi PREMATUR să ducem astfel de conținuturi în școală”; cu alte cuvinte, deocamdată nu, dar peste ceva timp, se poate. Nu doamnă, părinții nu v-au transmis așa ceva!

Este surprinzător faptul că purtătorul de cuvânt al unui ISJ și inspector școlar nu știe că orice manual sau auxiliar trebuie să respecte anumite criterii pentru a dobândi aprobare (și – implicit – pentru a fi recomandat), cel mai important dintre acestea fiind conformitatea manualului/auxiliarului cu programa (criteriu eliminatoriu în procesul de evaluare [3]).

În baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, solicităm să ne răspundeți la următoarele întrebări:

1- Care programă conține indicația de a se opera la clasă cu o definiție a genului ca aceea de la pagina 57 a manualului în discuție?

2- Care programă indică posibilitatea definirii în mod diferit a sexului biologic și a genului, așa cum găsim la pagina 57?

3- Care programă conține recomandarea și permite folosirea la clasă a unor exemple precum ce1e de la paginile 196 – 197, prin care homosexualitatea și modul de viață LGBTQ+ sunt prezentate ca fiind normale?

Laura a înjurat-ope iubita ei atunci când aceasta a ieșit în oraș cu altă fată.

Cristi îi interzice iubitului lui să iasă în oraș cu prietenii lui sau să meargă la petreceri fără el.

4- Care programă conține indicația de a se opera la clasă cu un concept conform căruia „genul”este eligibil și schimbabil?

5- La ce materie li se vorbește copiilor despre „fluiditatea genului” sau normalitatea și „romantismul” relațiilor între persoane de același sex?

6- Care programă școlară recomandă cadrelor didactice (și – implicit – elevilor) materiale care fac trimiteri la site-uri cu conținut licențios?

La pagina 135[4] a manualului în discuție, este recomandat profesorilor (și implicit elevilor) un site de literatură feministă. Iată mai jos un fragment dintr-un poem preluat de pe site-ul recomandat:

 […] „ femeia naște femeia n-are voie

în biserică când e pe ciclu

femeia n-are voie să facă sex înainte

de căsătorie femeia n-are voie să

se iubească cu alte femeie nu are voie

să nu fie atrasă de bărbați

femeia e întreruptă femeia e slabă

femeia e coasta ruptă femeia e virgină

e pură femeia e curvă femeia are p…

femeia are țâțe și cur femeia și-o cere

femeia se fardează femeia poartă fuste

scurte ca să-i excite pe bărbați […]

și știu că dacă întreb ce-i ăla un bărbat

o să aud:

[…] bărbații gândesc cu p… și trebuie înțeleși

bărbații au voie să facă sex când vor

cu cine vor și n-au nevoie de consimțământ

bărbații sunt primiți în biserică

și cu pumnii pătați de sânge

bărbații deschid ușa altarului

și spun doamne iartă-mă

și li se iartă

și violul și violența

și abuzul și hărțuirea

li se iartă că ei ne-au făcut dintr-o coastă.”

Cum se împacă, doamnă, calitatea dumneavoastră de preoteasă și profesoară de religie cu versurile de mai sus, pe care pudoarea nu ne-a permis să le reproducem integral, dar cărora lipsa dumneavoastră de pudoare (și a superiorilor dumneavoastră) le permite să circule prin școli gimnaziale și licee?

Chiar dacă manualul ar servi ca suport pentru un posibil opțional, așa cum afirmați în același interviu, vă amintim că Metodologia privind dezvoltarea curriculumului la decizia școlii prevede ca „alegerea opționalelor și a numărului acestora - în cazul claselor care au o plajă orară alocată pentru CDS - de către elevi/părinți/reprezentanți legali se realizează pentru fiecare an școlar și se face prin completarea fișei pentru exprimarea opțiunilor, asumate prin semnătură.” (art. 14, alin.1)[5]

Dat fiind faptul că manualul/auxiliarul/ghidul, sau cum doriți să-l numiți, nu figurează nici în lista manualelor, nici în lista auxiliarelor aprobate, pe ce baza legală îl recomandați și îl promovați chiar și după ce ați luat cunoștință de poziția părinților? În interviul menționat ați expediat într-o frază (și aceea departe de adevăr) problemele semnalate de părinți, după care v-ați pierdut în aprecieri legate de conținuturi care nu au făcut obiectul petițiilor părinților.

V-au confirmat părinții români că ar fi dispuși să-și expună, cu bună știință, copiii la conținuturile explicite ale manualului?

Constatăm caracterul duplicitar al discursului dvs. care, departe de a sancționa aspectele revoltătoare pe care vi le-am semnalat din conținutul manualului, deschide posibilitatea folosirii lui „cu discernământ”, riposta societății civile, exprimată deocamdată doar prin petiții, fiind considerată „vehementă” și „pătimașă”! Vă amintim faptul că un manual aprobat și recomandat de Ministerului Educației, nu poate fi aprobat „pe capitole” și nici nu poate fi un „ghiveci” din care fiecare își alege ce-i place, după criterii personale (așa cum sugerați) ci trebuie să fie un instrument pe care profesorul îl folosește cu încredere, fără teama de a fi trimis în instanță pentru corupere de minori sau abuz în serviciu!

Pentru informarea dumneavoastră, precizăm că Legea privind prevenirea și combaterea pornografiei nr. 196/2003 prevede că expunerea în spații publice a unor materiale cu caracter obscen explicit constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50.000.000 lei la 250.000.000 lei[6]. Aceeași lege explică ce înseamnă acte cu caracter obscen: „Prin acte cu caracter obscen se înțeleg gesturi sau comportamente sexuale explicite, săvârșite individual sau în grup, imagini, sunete ori cuvinte care prin semnificația lor aduc ofensă la pudoare, precum și orice alte forme de manifestare indecentă privind viața sexuală, dacă se săvârșesc în public.” (art. 2, alin. 2)

În ce categorie credeți că se încadrează versurile de mai sus, dacă nu în cea sancționată de lege? Vă asumați o reacție în lanț a părinților care își vor invoca drepturile parentale acționând în instanță atât Ministerul Educației, cât și instituțiile subordonate?

Vă mai informăm că, dacă va fi cazul, ne rezervăm dreptul de a solicita instituțiilor competente să efectueze cercetări în cauză, printre altele, și sub aspectul:

Art. 375 C. pen. care incriminează infracțiunea de ultraj contra bunelor moravuri

Art. 221, alin. (4) C. pen. care incriminează infracțiunea de corupere sexuală a minorului

Art. 297 C. pen. care incriminează infracțiunea de abuz în serviciu

Petițiile trimise ISJ-urilor și Ministerului Educației nu fac nicio referire la „drepturile minorităților sexuale”, așa cum ați afirmat în mod răuvoitor, ci se referă punctual la aspecte care intră în sfera imoralității, precum versurile mai sus citate. Mai exact, părinții își apără propriile drepturi, garantate de legile interne și internaționale. Este profund dezamăgitor modul în care ați abdicat de la misiunea de preoteasă, profesoară de religie, dascăl și mama creștină, situându-vă în tabăra adversă, pe care o serviți fără rezerve.

Dumneavoastră le spuneti elevilor că Dumnezeu a făcut bărbatul, femeia și încă vreo sută de „genuri” spre care pot „tranzita” oricând dacă „nu se mai identifică cu sexul propriu”? Credem că ar fi bine să căutați niste cursuri de reconversie profesională, în vederea unei „tranziții” spre ceva care să vi se potrivească, dacă „nu vă mai identificați” cu statutul de profesor de religie.

Deși sunteți profesor MERITO (și speaker SuperTeach, organizație pe care nu o credităm întrucât promovează „mentalitatea deschisă” a Institutului mormon Arbinger[7]), constatăm că vă este străină menirea școlii de a forma caractere, și nu de a le deforma după criterii și șabloane tot mai străine de ethosul românesc și de bunul-simț proverbial al acestui popor, din care vă trageți și dumneavoastră, stimată doamnă!

Ca profesor de religie, considerați acceptabil atacul la adresa valorilor creștine prin prezentarea mersului la biserică și a postului ca pe niște corvezi? Nu vă deranjează deloc denaturarea grosolană a sensului acestor practici creștine și folosirea lor ca exemple de violență și abuz?

„Sabina îl amenință pe iubitul ei, Alin, că va fi pedepsit de Dumnezeu dacă nu merge la biserică.” (pag 196)

„Mara îi aruncă iubitului său mâncarea ce conține carne/ ouă/ lactate în timpul Postului Paștelui și încearcă să o oblige (sic!) să respecte aceleași reguli bisericești pe care le respectă ea.” (pag 197)

Vă amintim, doamnă, că promotorii acestei viziuni educaționale „progresiste” și neomarxiste, pe care vedem că o adoptați fără rezerve, sunt tot aceia care cereau scoaterea icoanelor din clase și a religiei din școală, iar credința continuă să-i deranjeze, lucru pe care îl recunosc deschis.

În concluzie, poziția dumneavoastră - plină de echivoc – ofensatoare la adresa părinților români ne determină să vă solicităm demisia urgentă din postul de purtător de cuvânt al ISJ Suceava, retractarea afirmațiilor manipulatoare difuzate în spațiul public pe tema Manualului pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen, precum și retractarea afirmațiilor neadevărate atribuite părinților petiționari.

Solicităm ca răspunsurile la întrebărileconținute în prezentul document să fie trimise semnatarilor în termenul legal, pe următoarele adrese de email: contact@aliantaparintilor.ro, federațiaprovita@gmail.com, asociatia.jadl@gmail.com, office@alianta-familiilor.ro, medici.consinformat@aol.com,  contact@stareadelibertate.ro

Solicităm număr de înregistrare pe adresele de email de mai sus.

Cu atâta stimă câtă considerăm că meritați,

SEMNATARI

1- Alianța Părinților, București – prin Președinte Cristian Filip

2- ASOCIAȚIA pentru APĂRAREA FAMILIEI și COPILULUI, prin Președinte Virgiliu Gheorghebiofizician, doctor în bioetică

3- Institutul de Cercetări Psihosociale și Bioetice - prin Președinte prof. Gabriela Alexandru.

4- Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților - București, prin Președinte avocat Marina-Ioana Alexandru

5- Alianța Familiilor din România – prin Președinte avocat Petre Costea

6- Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept – prin Președinte avocat Elena Radu

7- Asociația Christiana București - prin Președinte Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă

8- Asociația Medici pentru Consimțământ Informat – Președinte Dr. Anca Nițulescu, Doctor în Medicină

9- Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni Suceava – prin Director Dr. Mircea Pușcașu

10- Asociația Calea Neamului - prin Președinte Dr. Mihai Tîrnoveanu

11- Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita - prin Președinte, Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Mihoc

12- Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni – Constanța, prin Președinte Marcel Bouroș

13- Fundația Sf. Irina - prin Președinte Dr. Popescu Ema Mădălina

14-Asociația Bucovina Profundă – prin Vicepreședinte Constantin Barariu

15- StareaDeLibertate - București -  prin Președinte Pompiliu Diplan, specialist IT

16- Asociația de Reconstituiri Istorice Ferdinand I - prin Președinte Liviu Burcea

17- Liga Pentru Identitate Națională - prin Președinte Paul Ghițiu, publicist

18- Fundația Pentru Oameni - prin Director Cornel Constantin

19- Asociația Europa Veche - prin Președinte Nadia Parascanu

20- Asociația Pro Decizii Informate - prin Stoian George – Daniel, economist

21- Asociația Familia Ortodoxă - prin Președinte Ionel Ieremia

22- Asociația Familia Românească -  prin Vicepreședinte Cătălin Stanciu

23- Asociația Tradiția Românească - prin Președinte Elena Alexa

24- Asociația Scut Botoșenean - prin Președinte Bogdan Cărăușu- jurnalist

25- Asociația Straja Carpaților – Buzău, prin Președinte Cătălin Ioniță

26- Asociația Neamunit – prin Președinte Aureliu Surulescu

27- Frăția Ortodoxă - prin Președinte Dan Grăjdeanu

28- Asociația Prologos - prin Președinte Ciprian Buzner

29- Asociația Down Art Therapy Tg. Jiu - prin Președinte Buțu Radu Bogdan

30- Asociația Firește – Timișoara, prin Președinte Horea Preja

31- Asociația Provita Filiala Galați - prin Președinte Costache Sabina

32- Fundația Creștină Evanghelică „Harul”  Zalău - prin Președinte Constantin Joldes

33- ASCIOR - prin Președinte Nicolae Mușat

34- Asociația Auto Epoca - prin Președinte Viorel Burcea

39- Asociația Sprijin Fără Frontiere - prin Președinte Pungilă Magdalena

40- For God’s Children International - prin Președinte Pungilă Mihai

41- Euro Education Federation - prin copreședinte Cristina Cioabă

42- ASCOR –Filiala Tg. Jiu – prin Președinte Cîrcel Popescu Georgiana

43- Asociația Medicală Concordia 2006, prin Președinte dr. Cristinel Păsălău

44- Asociația „Basarabii”, prin Președinte Eduard Dumitrache

45- Asociatia Creștin Ortodoxă Mama Olga - prin Președinte Ciprian Arsene

46- Asociația Liga Părinților pentru Educație, prin reprezentant Liviu Lupescu

47- Asociația Pro Vita Sfântul Brâncoveanu - Filiala Pitești, prin Președinte Toma Radu Denis

48- Asociația „Darul Vieții” Timișoara - prin Președinte pr. Ioan Chișărău

49- Asociația pentru Libertatea Românilor, prin Președinte prof. Nicolae Livadă

50- Asociația Paradigme educaționale, prin Președinte Felix Godeanu

51- Asociația EURO HOUSE Roșia de Amaradia, prin vicepreședinte Cosacu Dorinel

52- Asociația „Fiii Lupșei”, prin Președinte Corcodel Viorel

53- Asociația Cataleya / Yris, prin Președinte Chiriță Costache Ramona

54- Asociația „Străbunii Europei” prin Președinte Susman Dorina Carmen

55- Asociatia Simplu, prin Vicepreședinte bioinformatician Leonard Vancu

56- Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, prin Președinte Elena Sechila

57-  Asociația Civic Media, prin Președinte Victor Roncea

58- Asociația Pro Consumatori, prin Președinte conf. univ. dr. Costel Stanciu

59- Asociația Sarmizegetusa Regia, prin Președinte Mihai Alionescu

60- Asociația Dor de Vatră, prin Vicepreședinte Aurica Bogojel

61- Asociația Sfântul Stelian, prin reprezentant Mitra Petre

62- Asociația ASTRADROM, prin Președinte Anca Avram

 

Se alătură demersului:

1.      Conf. Univ. Dr. Floarea Damaschin, medic primar igienă

2.     Christa Todea-Gross, medic

3.     Conferențiar Univ. Dr. Popescu Cristian George

4.     Prof. Dr. Ing. Mihai Popescu - Universitatea Politehnică din București

5.     Roșu Florin - Dr. CMI

6.     Monica Dobrea Claudia - Șef lucrări Univ. Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași

7.      Dobrea Dan Marius - Prof. Univ. - Univ. Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași

8.      Prof. Vasilica Roată

9.      Prof. Popa Olimpia

10.  Prof. Drăghiță Adriana

11.  Liviu Lupescu - Jurist

12.  Daniela Nicoleta Holostenco - biolog, cercetător științific gr. III

13.  Cotet Ionuț - inginer

14.  Dan Cezar Avarvarei - jurist

15.  Prof. Roxana Costeanu

16.  Arhitect naval - Oana Gheorghiță

17.  Arhitect naval - David Gheorghiță

18.  Educator - Cobeanu Zenaida – Minerva

19.  Educator - Ciuciulete Zenovia

20.  Prof. Daniela Stroe

21.  Prof. Adriana Stan

22.  Prof. Adina Comsulea

23.  Prof. Drăghiță Adriana

24.  Iulian Capsali – publicist

25.  Hagimă Georgiana - medic primar obstetrică-ginecologie

26.  Cioroiu Alina-Victoria – fizician medical

27.  Dr. Roșu Liana - medic primar neurologie

28.  Păluțiu-Vlădică Claudia - designer

29.  Roșu Ioan - inginer

30.  Halasz Ioana Maria - jurnalist

31.  Pop Raluca Maria - jurnalist

32.  Irina Nastasiu – jurnalist

33.  Prof. Placintă Lucreția

34.  Prof. Aida Gelati

35.  Dr. Cătălina Rudencu- CMI.

36.  Pr. Petru Orastie

37.  Ieromonah Eftimie Mitra

38.  Ieromonah Adrian Teodorescu

39.  Arhimandrit Hariton Negrea – Mănăstirea Petru Vodă

40.  Pr. Alexandru Cotoraci – Dr. în teologie

41.  Pr. Adrian Orășanu

42.  Pr. Andrei Al. Dascălu

43.  Pr. Prof. Nica Vasile Alexandru

44.  Pr. Ioan Radu Kosztner

45.  Pr. Pompiliu Gavra

46.  Pr. Mihai Adrian Ichim

47.  Pr. Cristian Prună

48.  Pr. Ciprian Cristian Tripa

49.  Pr. Liviu Iștoc

50.  Pr. Nicolae Sănduț

51.  Pr. Florin Sorin Roșca

52.  Pr. Marius Stratulat

53.  Pr. Flavius Lazăr

54.  Pr. Ioan Ile

55.  Pr. Andrei Bărcaș

56.  Pr. Marian Gavrilas

57.  Pr. Gigel Roată

58.  Pr. Florin Spanache

59.  Pr. Feieres Marcel

60.  Pr. Ovidiu Vili Stroe

61.  Pr. Eugen Comșulea

62.  Pr. Vasile Stan 

63.  Pr. Iosif Abrudan

64.  Pr. Dan Petruse

65.  Pr. Calin Georgescu

66.  Pr. Avram Daniel

67.  Pr. Aurel Arion

68.  Pr. Marius Tunea,

69.  Pr. Florin Oltean

70.  Pr. Marius Popa

71.  Pr. Dumitru Dospin

72.  Pr. Cornel Ciucian

73.  Pr. Ioan Scânteie

74.  Pr. Ciprian Șutu

75.  Pr. Avram Cornel

76.  Pr. Stanc Nicola

77.  Pr. Prof. Univ. Dr. Emil Jucan

78.  Pr. Dr. Tudor Budeanu

79.  Pr. Petru Voichescu

80.  Pr. Călin Mihuț

81.  Pr. Ilie Rădac

82.  Pr. Popa Ioan Marius

83.  Pr. Mihai Ciolocoi

84.  Pr. Marius Stănilă

85.  Pr. Emilian Uricaru

86.  Pr. Claudiu Zgaroncea

87.  Pr. Cosmin Voinea

88.  Ieromonah Nectarie Apostol

89.  Ing. Bogdan Florina

90.  Ing. Ioan Roșu

91.  Ing. Gheorghe Butișcă

92.  Ing. Maria Nistor

93.  Ec. Mihaela Rădulescu

94.  Florin Crișan – istoric

95.  Liliana Silaghi – istoric

96.  Sorin Lucaciu – istoric

97.  Ing. Dr. Țepelea Liviu

98.  Prof. Mariana Roșu

99.  Prof. Florian Victor Irimescu

100.               Prof. Adina Comsulea

101.               Prof. Gavriluț Dumitru

102.               Prof. Serafim Maria

103.               Prof. Nica Al. Vasile

104.               Prof. Ionela Roxana Spanache

105.               Prof. Adina Stan

106.               Prof. Irimescu Livia

107.               Prof. Bradea Adina

108.               Prof. Anca Apetrei

109.               Prof. Monica Băcilă

110.               Rebei Carmen - Daniela, avocat

111.               Filip Diana Florina-medic specialist

112.               Vasile Osoianu-programator

113.               Prof. Maria Osoianu

114.               Irina Osoianu-medic rezident

115.               Maria Gavrilovici-medic rezident

116.               Daniel Cantoreanu-inginer software

117.               Cristina Niga-medic rezident

118.               Cristiana Tapaloaga-medic rezident

119.               Ioana Miron-Gherghel-student medicina

120.               Iulian Miron-Gherghel-medic rezident

121.               Cornelia Filote-medic rezident

122.               Teodor Pascariu- teolog

123.               Boca Roxana-medic specialist

124.               Tuca Andrei-inginer construcții

125.               Bogdan Boca-inginer cadastru

126.               Oana Boca-medic specialist endocrinologie

127.               Maria Pascariu- medic primar

128.               Ovidiu Comanac - absolvent teologie și istorie

129.               Prof. Ivascu Emanuela-profesor

130.               Ivascu Alexandru- teolog

131.               Cazacu Nona-asistent medical

132.               Cazacu Tinel-contabil

133.               Cazacu Andreea-student medicină

134.               Prof. Otilia Boghian

135.               Carmen Boghian-biolog

136.               Darie Alexandra-biochimist

137.               Dutu Ștefan-biolog

138.               Filip Ioan-învățător

139.               Maria Gherghel Alexe-medic rezident

140.               Ipatov Iulia-asistent laborator

141.               Ipatov Antonie-student medicină

142.               Ipatov Ana-Maria-masterand limbi străine

143.               Prof. Vogel Roland

144.               Pr. Traian Blaj

145.               Antonia Felipov - educator

146.               Prof. Mirela Maria Dincă

147.               Ella Drăgușin - ing. chimist

148.               Rădăcină Irina Iuliana – avocat

149.               Rădăcină Felicia – avocat

150.               Rădăcină Sergiu - avocat

151.               Dehelean-Rădăcină Cristina-Maria - avocat

152.               Șerban Roxana Paraschiva - asistent farmacie

153.               Prof. Comăneci Lidia

154.               Prof. Drăghiță Adriana

155.               Prof. Stan Lucica

Lista de semnatari rămâne dechisă!