ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PESTE 200 DE ONG-URI ȘI INTELECTUALI CER DEMITEREA PURTĂTOAREI DE CUVÂNT A ISJ SUCEAVA, PROF. DANIELA CEREDEEV

SEMNATARII RECLAMĂ POZIȚIA DUPLICITARĂ, ÎN ACORD CU IDEOLOGIA DE GEN, A PROFESOAREI DE RELIGIE

Peste 200 de ONG-uri și intelectuali cer, printr-o scrisoare deschisă, demisia purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, prof. Daniela Ceredeev, ca urmare a poziției sale cu privire la „Manualul pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen”, material care a stârnit deja revolta părinților români, prin conținuturile propuse spre a fi promovate la clase. Societatea civilă reacționează față de viziunea educațională neomarxistă a Danielei Ceredeev, inspector de religie și preoteasă. Iată mai jos textul scrisorii deschise.

Stimată doamnă profesor,

Poziția dumneavoastră, exprimată în cadrul unui interviu difuzat de postul de televiziune Intermedia, în data de 11 noiembrie[1] 2022, cu privire la Manualul pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen[2], este de natură nu numai să trezească nedumerire, ci și să ridice mari semne de întrebare cu privire la probitatea dumneavoastră.

Trimis tuturor ISJ-urilor din țară în format electronic (conform declarațiilor Coaliției pentru egalitatea de gen) și recomandat cadrelor didactice, acest manual a stârnit revolta părinților din întreaga țară  prin conținuturile propuse spre a fi promovate la clase.

În calitate de purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, ați afirmat următoarele:

„Manualul e unul care se adresează cadrelor didactice, e un produs al unui proiect al unui ONG. Manualul nu există doar în județul Suceava, el a fost făcut public în întreaga țară și așa se și explică faptul că unele ONG-uri și unele asociații de părinți au avut o atitudine foarte vehementă față de o parte dintre conținuturile din manual. Există mai multe petiții care au fost trimise și către minister, către doamna ministru Ligia Deca, în care, în toate, se semnalează același lucru: că, de fapt, ar fi prematur să ducem astfel de conținuturi în școală, către copii și ele se referă, în general, la drepturile minorităților sexuale. (…) E un manual care se dorește a fi un ghid pentru cadrele didactice. De acolo, profesorii buni își pot lua conținuturile care sunt relevante pentru ei. Îmi aduc aminte acum despre capitole, pentru că am trecut prin manual. E vorba acolo despre discriminare, despre noțiuni fundamentale care vizează egalitatea de gen, cyberbullying, despre stereotipii și prejudecăți, e o realitate că ne confruntăm cu foarte multe dintre acestea (…) N-ar trebui să fie atât de pătimaș dialogul acesta sau, mă rog, monologul.