ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Re: Proiectul T-SHIRT

In atenția:

Domnului Rector Prof. univ. dr. Marian Preda

Domnului Decan Prof. univ. dr. Florin Emilian Verza

                               

                                                       Către:

                                                       Universitatea din București

                                                       Facultatea de Psihologie și Științele Educației


Alianța Părinților  a luat cunoștință de (relativ) recentul anunț al Facultatății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, conform căruia  a fost finalizat proiectul T-SHIRT. Facultatea anunță cu mândrie și lansarea  „T-SHIRT Platforma de e-learning, bogată în resurse puse la dispoziția profesorilor pentru a duce în clase lumina ideologiei de gen.

Doamnele conf. univ. dr. Ionela Roxana Urea - manager și cercetător - și lect. univ. dr. Valentina Georgeta Vartic, cercetător - ambele cadre didactice la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București - împreună cu o echipă de experți într-ale genurilor, au trudit pentru a cheltui următoarele sume: buget proiect: 2613620 euro, buget UB: 33280 euro, în următorul scop  (cităm din Buletinul Informativ de pe pagina unibuc.ro):

„Scopul nostru a fost să consolidăm cunoștințele, abilitățile și strategiile pentru schimbarea și dezvoltarea percepțiilor și comportamentului elevilor în ceea ce privește genul”.

Așadar, ca urmare a acestui costisitor efort, copiii noștri ar urma să învețe că genul și sexul sunt două lucruri diferite, că genul este atribuit social și cultural, că el este eligibil și fluid, precum și alte aberații marxisto-progresiste, în total dispreț față de opinia părinților, exprimată public, cu privire la pătrunderea ideologiei de gen în școală.

Experiența țărilor care au produs deja o generație de tineri care nu mai știu exact de ce sex sunt și cărei specii îi aparțin, ori tragediile adolescenților care se bulucesc să sporească cifra de afaceri a clinicilor în care se supun unor operații mutilante, cu efecte ireversibile, doar pentru a constata ulterior că au făcut o uriașă greșeală, nu au stat în calea celor care au lucrat la proiectul T-SHIRT.

Ne așteptam, din partea Universității din București, la punerea în operă a unor proiecte și programe de cu totul alte tipuri. De exemplu:

1- Un proiect în vederea intrării în QS World University Rankings - Top global universities - cea mai solidă clasificare valorică a universităților. In prezent, alături de mamuții educaționali din statele dezvoltate, figurează aici universități din Kazahstan, Belarus (chiar cu două instituții), Bulgaria, Egipt și Iran (cu 3 universități). Dintre cele peste 1000 ierarhizate, lipsește UniBuc, cu a sa istorie de 160 de ani. Ea este "una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior” numai aici, în „spațiul carpato-danubiano-pontic”.

2- Un proiect care să includă măsurile necesare pentru ca UniBuc să nu mai apară în paginile tabloidelor cu scandaluri de agresiune sexuală, de terorizare a studenților, de delapidare, de discriminare a refugiatelor siriene, de îngrădire a dreptului la educație, de discriminare a studentelor nevăzătoare, etc, etc, etc:

https://www.libertatea.ro/stiri/scandal-sexual-la-universitatea-bucuresti-o-doctoranda-isi-acuza-profesorul-ca-a-sarutat-o-cu-forta-715532

https://www.antena3.ro/actualitate/scandal-universitatea-bucuresti-profesoara-suedeza-carmen-vioreanu-593766.html

https://www.libertatea.ro/stiri/peste-100-000-de-euro-lipsa-din-conturile-universitatii-bucuresti-rectorul-cere-demiterea-directorului-administrativ-si-sesizeaza-parchetul-3546320

https://www.activenews.ro/stiri/Studenti-de-la-mai-multe-Facultati-din-cadrul-Universitatii-Bucuresti-au-contestat-ingradirea-accesului-lor-in-Universitate-170957

https://www.mediafax.ro/social/descurcati-va-daca-ati-vrut-la-facultate-ancheta-la-facultatea-de-litere-dupa-ce-adriana-saftoiu-a-acuzat-discriminarea-a-trei-studente-nevazatoare-18169043

3- Un proiect având ca obiectiv condamnarea publică a plagiatului de care se fac vinovați mai mulți politicieni și publicarea listei cu tezele de doctorat pe care le rechemați spre analiză.

Dacă accederea în QS World University Rankings - Top global universities nu intră în planurile dumneavoastră de perspectivă, vă sugerăm un follow-up al proiectului T-SHIRT, concretizat prin participarea corpului didactic al UniBucla următorul marș curcubeu. Ar fi un bun prilej pentru reafirmarea etosului instituției - transparent pe platforma în care expuneți copiilor bogata ofertă de genuri din care ei își pot alege ce li se pare mai cool.

Ne așteptăm ca, de la asistent până la profesor, accesorizați corespunzător și purtând make-up-ul specific, vibrant, membrii corpului didactic al UniBuc să celebreze în stradă diversitatea, cu voioșia caracterisică evenimentului. Acest lucru ar spori, fără îndoială, prestigiul științific, deja notoriu, al instituției și ar furniza material pentru completarea platformei cu resurse.

Vă putem sugera și o denumire a follow-up-ului: T-skirt sau B-kini ar fi denumiri de luat în calcul.

Cu respect (atât cât ne inspiră prostituția intelectuală pe care o practicați),

Prof. Popa Olimpia – Director Departament Educație- Sănătate Alianța Părinților

Cristian Filip - Președinte