ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța Părinților a lansat un comunicat de informare cu privire la campania de vaccinare care se va derula în școlile din România, la copiii care au împlinit 12 ani. Alianța a atras atenția faptului că ministrul Sorin Cîmpeanu va pregăti din toamnă pentru elevi o serie de chestionare/formulare dedicate vaccinării, la care părinții trebuie să fie foarte atenți. Întrucât părinții nu pot fi obligați să semneze niște acte medicale cu caracter confidențial ale copilului, președintele Alianței Părinților îndeamnă pe cei care sunt în situația asta să boicoteze acțiunea. 

Iată comunicatul Alianței Părinților:


Alianța Părinților vă aduce la cunoștință următoarele:

1- FNAP (Federația Națională a Asociațiilor de Părinți), organizație care pretinde că reprezintă și apără interesele părinților, dar este, de fapt, o anexă a guvernului, a lansat un chestionar extrem de manipulator adresat părinților.
Intrebările vizează, din diverse unghiuri, problema vaccinării elevilor și profesorilor. Chestionarul pune în discuție (într-o formă disimulată) restricționarea dreptului la muncă al cadrelor didactice și restricționarea dreptului la educație al elevilor pe criterii de vaccinare.

2- Ministrul Sorin Cîmpeanu pregătește, de asemenea, un formular/chestionar destinat părinților care au copii de 12 și peste 12 ani, tot pe tema vaccinării. Formularul va fi distribuit părinților după începerea anului școlar.

Vă rugăm să rețineți:

Cele două chestionare sunt mijloace de manipulare și de viciere a consimțământului dumneavoastră. Intrebările vizează date cu caracter personal, date medicale cu caracter confidențial, care figurează în mod normal în dosarul medical al unei persoane și nu au caracter public. Informațiile medicale nu pot face obiectul unui chestionar.

Rezultatele pot fi ușor manipulate și interpretate în moduri care să justifice segregarea elevilor. Dreptul la învățătură este constituțional și nu poate fi îngrădit pe baza unor sondaje de opinie.

Este evident faptul că pentru actul vaccinării nu există consimțământ informat. Părintelui nu-i sunt aduse la cunoștință riscurile vaccinării (care sunt deja cunoscute ca fiind grave și frecvente) și pe nimeni nu interesează istoricul medical al copilului (eventuale boli cronice, boli autoimune, boli în evoluție) care ar contraindica vaccinarea.

Singura atitudine rațională la primirea celor două chestionare (al FNAP și al Ministerului Educației) este REFUZUL DE A LE COMPLETA.
 
Rețineți: 

Presiunile de orice fel asupra părinților sunt nepermise legal, deci nu poate fi invocată nicio lege care să vă oblige să semnați ceva împotriva voinței dumneavoastră. 

Refuzul de a completa un chestionar sau de a da o declarație NU TREBUIE JUSTIFICAT. Deci, NU PUTETI FI OBLIGATI SA SEMNATI O DECLARATIE IN CARE SA SPUNETI CA NU SUNTETI DE ACORD SA RASPUNDETI LA INTREBARI. 

Nu aveți obligația legală să vă justificați pentru decizia de a nu răspunde IN NICIUN FEL la întrebările din chestionare. Aveți dreptul să refuzați ORICE, fără justificare, iar refuzul dv-stră este unul IMPLICIT (adică dacă nu ați completat și semnat înseamnă că ați refuzat). Orice cetățean are dreptul la tăcere și NU există consecințe legale pentru exercitarea acestui drept. 

Copilului dumneavoastră nu i se poate interzice accesul la cursuri din cauza refuzului dumneavoastră de a completa chestionarul.

Diriginții claselor se pot justifica cu privire la îndeplinirea obligației lor de a vă comunica chestionarul/formularul (sau orice alt document) prin alcătuirea unui tabel în care să figureze nominal părinții cărora le-au fost comunicate documentele. 

Citiți capul de tabel! Singura informație pe care trebuie să o conțină este aceea că vi s-au comunicat documentele și acest tabel este singurul lucru pe care este recomandabil să-l semnați.

 
 
Comitetul Director al Alianței Părinților                                          Președinte: Cristian Filip

Prof Popa Olimpia- Dir Departament Educație-Sănătate

Av Marina Ioana Alexandru- Dir Departament Juridic

24 august 2021