ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța Părinților reacționează la așa-zisa „lecție despre vaccinare” anunțată de Ministerul Educației, în fapt o difuzare în școli a propagandei pro-vaccin Covid, și cere ca informațiile prezentate elevilor și părinților să includă în mod obiectiv și date despre riscurile vaccinării, nu doar despre clamatele „beneficii”. Redăm integral adresa transmisă de Alianța Părinților către minister:

„În atenția d-lui Ministru Sorin Cîmpeanu

In atenția d-lui Secretar de stat Sorin Ion
cabinet.sspreuniversitar@edu.gov.ro 
sorinionro@yahoo.com  sorin.cimpeanu@edu.gov.ro 
sorin.cimpeanu@usamv.ro  mscimpeanu@yahoo.fr 

Stimate Domnule Ministru,
Stimate Domnule Secretar de stat,

Cu privire la activitatea „Cea mai mare lecție despre vaccinare”, planificată pentru a fi desfășurată în școli în perioada 20 sept-10 oct 2021 și având în vedere înființarea centrelor de vaccinare în școli, Alianța Părinților vă comunică următoarele:

Asigurarea că pacientul înțelege cu exactitate riscurile cunoscute, precum și faptul că există și riscuri necunoscute reprezintă o etapă importantă în obținerea consimțământului informat. 

În vederea respectării dreptului pacientului la informare corectă și completă înainte de efectuarea unui act medical, solicităm ca, în cadrul „celei mai mari lecții despre vaccinare” să fie incluse  următoarele informații, care să figureze explicit și în declarația de consimțământ informat pe care părintele o va semna înainte ca fiului/fiicei sale să-i fie administrat vaccinul:

    1- Vaccinurile anti-covid sunt seruri experimentale aflate în studiu clinic de fază III, care se va încheia la 31 decembrie 2023.

Argumente:

Mențiunea cu privire la caracterul experimental al vaccinurilor anti-covid se găsește în prospecte;  vaccinurile anti-Covid19 se află în faza de studiu clinic, lucru semnalat în prospecte prin pictograma triunghi negru cu vârful în jos.

În prospectul vaccinului de la Pfizer se menționează explicit că, pentru a confirma eficacitatea și siguranța vaccinului, DAPP trebuie să depună raportul final al studiului clinic în decembrie 2023. 

    2- Prin semnătură vă înrolați ca voluntar în acest studiu clinic și vă asumați riscul eventualelor reacții adverse.
 
Argumente:

Într-un răspuns recent al Ministerului Sănătății la o solicitare de informații de interes public formulată de postul de televiziune Antena3, se afirmă explicit:

„Perioada de timp în care suntem protejați după vaccinare poate fi stabilită doar prin observarea îndelungată a voluntarilor cărora le-a fost administrat vaccinul în cadrul studiilor clinice”.
 
Deci, persoanele vaccinate sunt voluntari care se înrolează în studii clinice, asumându-și toate riscurile, aspect despre care trebuie să fie informate.

    3- O persoană vaccinată se poate infecta și poate transmite virusul în colectivitate, având (în cazul infectării) aceeași încărcătură virală ca și o persoană nevaccinată.

Argumente:

Dl. dr Adrian Marinescu (medic infectionist- Spitalul Matei Balș) a confirmat public faptul că persoanele vaccinate se pot infecta și pot transmite infecția, aspect confirmat și de știrile posturilor TV care fac zilnic anunțuri despre persoane vaccinate și ulterior infectate, unii dintre infectați fiind persoane publice.

La 28 iulie 2021, directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat că studiile recente arată că persoanele vaccinate care se îmbolnăvesc de covid au aceeași încărcătură virală cu cele nevaccinate și pot transmite infecția în comunitate

Datele experienței (v situația celor mai vaccinate țări care se confruntă în prezent cu cel mai mare număr de infectări) confirmă faptul că persoanele vaccinate se pot infecta și pot transmite infecția.

În prospecte este menționat explicit faptul că „nu se cunoaște impactul vaccinării asupra răspândirii virusului SARS- COV 2 în comunitate”, iar pe site-ul European Medicines Agency este precizat faptul că „nu se știe dacă vaccinarea va întrerupe circulația virusului în colectivitate”. 

    4- O persoană vaccinată poate face o formă severă de boală și poate deceda de Covid.

Argumente:

Informațiile publice furnizate de INSP arată că în România până la 5 iulie 2021 au decedat 492 de persoane testate pozitiv după prima doză de vaccin și 109 persoane au decedat fiind testate pozitiv după a doua doză.

    5- Copiii prezintă un risc statistic zero pentru COVID-19. 
 
Argumente:
 
Pe site-ul CDC este prezentă informația conform căreia la vârste mai mici de 20 de ani, rata de supraviețuire la COVID-19 este de 99,997%.

    6- La tinerii vaccinați s-au înregistrat cazuri de miocardită, infarct, tromboze și decese, motiv pentru care Pfizer a inclus miocardita în prospect ca efect secundar posibil, iar Astra Zeneca a inclus decesul în prospect ca efect secundar posibil.

Argumente:
 
Raportările privind vătămările provocate în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani au crescut cu mai mult de trei ori în decurs de o săptămână, potrivit datelor VAERS, după începerea vaccinării. Connecticut a raportat în primele zile de la începerea vaccinării 18 cazuri de miocardită în rândul adolescenților care au primit un vaccin COVID. 

Până la 28 august 2021, Eudra-Vigilance a înregistrat un total de 23.252 decese după vaccin și 2.189.537 efecte adverse raportate.

Vă rugăm să observați faptul că pentru toate informațiile am citat numai surse oficiale: medic infecționist implicat activ în campania de vaccinare, prospectele vaccinurilor, Ministreul Sănătății, FDA, VAERS, EMA, CDC, Eudra-Vigilance, INSP, site-uri guvernamentale. 

Solicităm, de asemenea, ca părinții elevilor să fie instruiți în vederea raportării reacțiilor adverse survenite DUPĂ cele 15 minute în care pacientul rămâne sub observație, cu precizarea expresă a modalității în care acest lucru trebuie făcut și cu informarea expresă cu privire la faptul că, fiind vorba despre un studiu clinic în desfășurare, raportarea reacțiilor adverse până la finalizarea acestui studiu, în dec 2023,  este un obiectiv de maximă importanță.

Medicul prezent se va asigura (conform prevederilor legale) că părintele a citit și a înțeles informațiile.
Cu privire la intenția de introducere în programa școlară a lecțiilor despre coronavirus și vaccin vă comunicăm că, în calitate de părinți, considerăm complet inadecvată încărcarea programului copiilor cu încă o disciplină. Toate informațiile necesare li s-ar putea da elevilor într-o oră de dirigenție sau într-o oră de anatomie/biologie.

Cu privire la intenția organizării unor ședințe online cu părinții „pentru a convinge cât mai multe persoane, din toate categoriile de vârstă, cu privire la beneficiile vaccinării anti-covid”, considerăm că acestea s-ar justifica numai în cazul în care informarea s-ar face cu respectarea tuturor datelor științifice recunoscute oficial pe care le-am menționat mai sus.

Deci, atât lecțiile despre coronavirus și vaccin predate elevilor, cât și ședințele online cu părinții, precum și declarația de consimțământ informat trebuie să conțină informațiile enumerate la punctele 1-6, informații a căror veridicitate este confirmată oficial, după cum am demonstrat.

Ascunderea acestor informații, al căror caracter oficial nu poate fi contestat, are drept consecință vicierea consimțământului părintelui prin mijloace dolosive, cu posibile consecințe grave asupra sănătății și cu toate consecințele juridice pe care acest lucru le poate determina.

În cazul în care Ministerul Educației nu va da curs cererii noastre, solicităm explicații pentru respingerea fiecărei informații din cele șase mai sus enumerate. Precizăm că solicităm o argumentație riguroasă și punctuală (asemenea celei pe care noi v-am pus-o la dispoziție) și nu generalități care ocolesc subiectul. 

Solicităm transmiterea numărului de înregistrare și răspuns pe adresa: apel@aliantaparintilor.ro 

Comitetul Director al Alianței Părinților                                           Președinte: Cristian Filip

Prof Popa Olimpia - Dir Departament Educație-Sănătate
 
Av Marina Ioana Alexandru - Dir Departament Juridic
                                                                                                                              
22 sept. 2021”