ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică(ASIAA), Constantin Bucuroiu, a atras atenția că noii membri ai consiliilor de administrație din societățile industriei de Apărare, puși de USR-PLUS, nu servesc interesele Românie, relatează Ziarul Național.

”De când a venit USR-PLUS la Ministerul Economiei dintr-o dată investițiile au înghețat, este un blocaj total, contractele și comenzile sunt în scădere, atât cele interne, cât și cele externe. Ca să facem contracte, Ministerul Economiei trebuie să impulsioneze atât relația cu MApN și MAI, dar în același timp trebuie să pună la treabă pe toți cei care pot contribui la atragerea de parteneriate din afară pe anumite produse. Directorii societăților din industria de Apărare nu au voie desfășoare activități de comerț cu armament”, a declarat Bucuroiu, președintele ASIAA.

Apoi au venit Șimon, Tudose, Bădălău, Popescu și au zis: nu este bine! Hai să investim, hai să dezvoltăm, să modernizăm, să retehnologizăm, să repornim Nitramonia Făgăraș, Pirochim Victoria, UM Reșița, Metrom Brașov. Se repornesc motoarele… și…stop, vine Năsui, blochează totul, oprește motoarele, trimite haita în CA-urile Romarm, filiale, societăți…corporatiști pregătiți și aserviți colonialiștilor”, a mai transmis Bucuroiu.

În opinia președintelui ASIAA, ”Cea mai mare trăznaie a fost când băieții ăștia de la Consiliile de Administrație, pe care îi pune ministrul Economiei și nu știu în ce mod îi alege, au cerut să facem grătare, fără să ia în considerare că, pentru a face producție civilă pe capacități militare, sunt niște costuri foarte mari. Băieții de la CA-uri au venit în industria de Apărare cu mentalitate de corporație, pe profit, dar noi, ca să facem profit, trebuie să fim acoperiți 100% cu comenzi ale statului român, pentru că suntem la dispoziția statului. Noi nu putem intra pe piețele exterme decât prin cei numiți de statul român să facă acest lucru, iar pe piața internă depindem de MApN, de MAI și alte instituții de forță. Eu sunt foarte dezamăgit, chiar am crezut că băieții ăștia tineri vor veni să facă ceva pentru țara asta. Dar băieții ăștia au venit și servesc interesele altor colonialiști, nu ale noastre. Practic, urăsc tot ce este românesc”.