ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"ActiveNews, una dintre tot mai puținele voci limpezi ale presei românești, are datoria să-și sporească în continuare anii de rodnicie și să-și întărească atitudinea în afirmarea netedă și răspicata a adevărului. Așa cum este acum, cu o nouă energie publicistică, activenews.ro se dovedește o voce curată, clară, pe înțeles, în hărmălaia isterizată ațâțată în presa de azi", ne-a transmis, la aniversară, reputatul publicist Corneliu Vlad, care s-a alăturat echipei noastre.

Publicăm azi din partea dânsului un interviu cu un savant strălucit dat de România lumii: profesorul Denis Buican, tovarășul lui Eminescu. Distinsul interlocutor este român stabilit în Franța, pe numele său Dumitru Peligrad, din Săliștea Sibiului, din familie de cneaz (site aici), fiu de fost deținut politic ucis în temnițele bolșevice, la Caransebeș, boierul Dumitru Peligrad.

O personalitate a lumii științifice mondiale, cu cercetări și deschideri revoluționare în domeniul biologiei, autorul unor teorii incitante în materie. Cei 84 de ani de viață i-au curbat puțin statura, dar nu și coloana vertebrală. Aceeași fermitate în convingeri și acțiune, în ciuda reticențelor, blocajelor și izolării care i se ridică în față și în Franța adoptivă, și în România natală. Denis Buica este și un critic al Franței, despre care afirmă că "nu este țara drepturilor omului, ci țara declarației drepturilor omului".

Profesor invitat la Sorbona, profesor universitar la Paris Nanterre, autor al câtorva zeci de cărți și sute de comunicări științifice, primul demolator al teoriilor pseudoștiințifice ale lui Lîsenko, pseudosavantul preferat al lui Stalin, în plin regim comunist în România și contestatar științific, în Franța, al celebrului Lamarck, nume de nelipsit în manualele școlare de pretutindeni. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România i-a acordat luna aceasta savantului român Denis Buican titlul de Membru de Onoare al UZPR. Mai jos vedeți și o imagine cu o înaintașă a lui Denis Buica, Miss România 1906!

Foto / Video: Gabi Boholț

Miss România 1906 - Maria Peligrad!