Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partid întemeiat de George Simion la Alba Iulia pe 1 Decembrie 2019, critică regimul Orban-Iohannis, emanat de PNL, cu largul concurs al PSD, pentru măsurile luate împotriva interesului național pe timpul stării de urgență: aprobarea plecării românilor la muncă în străinătate, dar sfătuirea celor care vor să se întoarcă în țară să nu o facă; generalizarea fără discernământ a măsurii de distanțare socială și interzicerea participării la slujbele religioase ținute în aer liber; încurajarea importurilor de produse de bază, în locul sprijinirii producătorilor locali; preferarea aducerii de migranți ca forță de muncă în sectoarele deficitare, în locul încurajării românilor să lucreze cu plată decentă în propria lor țară ș.a.  

„Prin Ordonanța Militară nr. 7 (Art. 10, al. 1) cei care conduc vremelnic România permit transportul aerian al lucrătorilor din țară către terțe țări din Europa.

Președintele Iohannis le-a transmis românilor din diaspora să nu vină în țară pentru Sfintele Sărbători de Paști pentru că sunt un risc din punct de vedere epidemiologic. Dar să trimiți români la muncă în străinătate nu este un risc, atât pentru ei, cât și pentru cei din țara de destinație?

Pentru regimul Orban-Iohannis, să te întorci acasă, să mergi la Biserică, să îți practici credința este un risc. Este indicat doar să pleci din țară și să uiți de Dumnezeu. Este indicat să stai în casă, iar economia să se ducă în abis. 

Pentru acest regim, ca și pentru toate celelalte care l-au precedat, din 1989 și până în prezent, este indicat să imporți legume, fructe și alte alimente din țările în care îi gonesc pe români la muncă, dar nu este indicat să sprijini agricultura românească, producătorii locali. Este indicat să cumperi materiale sanitare la suprapreț, eventual și din import, dar nu este indicat să le produci în țară. Este indicat să distrugi industria națională de farmaceutice, inclusiv institutele de cercetare-dezvoltare precum Institutul Cantacuzino, și să imporți medicamente și vaccinuri din străinătate, dar nu este indicat să susții dezvoltarea și producția internă.

Pentru regimul Orban-Iohannis este mai important ca românii să plece din țară, iar în România să nu se mai producă nimic? De ce conducerea țării nu folosește acest context nefericit al pandemiei, pentru a relansa economia națională, agricultura, lucrările de infrastructură, industria, producția națională de bunuri esențiale sau de larg consum? De ce nu vedem o oportunitate în întoarcerea românilor acasă? Sunt sectoare întregi, precum construcțiile, care de ani de zile reclamă lipsa forței de muncă. Iată că acum mulți români din diaspora sunt nevoiți să se întoarcă acasă. De ce să nu utilizăm experiența și expertiza lor pentru beneficiul întregii țări?

În fond, pentru cine lucrează regimul Orban-Iohannis?”, se arată în comunicatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) remis Activenews marți, 7 aprilie 2020.