ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ilie Șerbănescu a ținut la sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), o conferință pe teme economice, analizând situația României la 30 de ani după Revoluția furată, potrivit unui comunicat primit la redacție.

Evenimentul face parte din seria de conferințe „Despre libertate: ce am câștigat și ce am pierdut în 3 decenii”, organizată de AUR pe 3 teme majore (20 decembrie - libertate economică, 21 decembrie - libertate politică, 22 decembrie - libertate culturală).

Economistul a subliniat că România este statul din Europa unde munca este cel mai puțin remunerată, valoric și procentual și a avertizat că până și clamata creștere economică este doar un total iluzoriu, care nu ne aparține. În cadrul ei, producția și capitalul românesc sunt că și inexistente, în timp ce un profit uriaș este externalizat fără o impozitare justă, a subliniat economistul.

Fostul Ministru al Reformei consideră că România este victima unui angrenaj bine închegat de măsuri economice și financiare ce nu au legătură cu adevărata piață liberă, ci mai degrabă cu colonialismul.
 
Punctul pe care toți participanții l-au susținut este că resursele strategice ale țării (minerale, energetice, de infrastructură și telecomunicații) trebuie păstrate și folosite de stat în interesul cetățenilor proprii, nu cedate pe redevențe infime.
 
Alianța pentru Unirea Românilor scrie, în finalul comunicatului, că încurajează cetățenii români să se informeze pentru conștientizarea reală a problemelor, care trebuie urmată imediat de coagularea și implicarea lor în viață politică.
 
AUR a anunțat deja zilele trecute că își pune platforma și expertiza la dispoziția cetățenilor de bună credință care vor să candideze la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.