ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marele dineu cu 2600 de invitați organizat de White House în onoarea ziariștilor acreditați a avut anul acesta conotații orwelliene. CNN ne-a asigurat că cei mai puternici oameni ai Americii sunt în sală. Și aveau dreptate, cumva. Ca niciodată în trecut, party-ul a insistat fățiș să fie așezat sub egida generoasă a primului amendament.

Cum ar veni, bărbații îmbrăcați în tuxedo și femeile în rochii strălucitoare aflați la mese înecate în șampanie sunt cei care apără libertatea presei, primul amendament și democrația pusă în pericol de elemente extremiste, dușmănoase.

Așa a spus nașul serii, obositul Biden care și-a îndemnat mesenii să lupte așa cum au făcut și pănă acum. Nu trebuie să fii Orwell și nici o minte prea luminată să realizezi că acești meseni, reprezentănd mainstream media, sunt exact cei care au compromis iremediabil puterea presei. Sunt cei care s-au transformat din câini de pază ai cetățenilor în fața abuzurilor puterii în dulăi de pază ai puterii în luptă cu cetățenii. Niște marionete, simbriași ai uriașului minister al adevărului încă neoficializat.

Era firesc ca cei care au turnat minciuni în timpul covidului, au creat isterie, l-au ascuns pe Hunter și promovează războiul să huiduie în momentul în care gazda serii (un comediant) a pronunțat numele lui Tucker Carlson. Apărătorii cu tuxedo ai primului amendament, amețiți de șampanie, l-au huiduit pe un coleg de-al lor să-i facă plăcere nașului ramolit.

Firesc să-l urască pe colegul lor Carlson, nu atât pentru audiența lui mai mare decât a tuturor celor prezenți la un loc ci, mai cu seamă, pentru tupeul acestui tip de a fi liber.

Și cum Platon observa cu mult timp în urmă, nimeni nu este mai urât de ceilalți decât cel care spune adevărul. Probă că avem telefoane inteligente dar natura noastră nu s-a schimbat fundamental de mii de ani.

Ei bine acești ziariști nu numai că-și dădeau premii între ei în marea întrecere de cine linge mai bine dosul nașului și a camarilei, dar ei au sărbătorit pe față plecarea dușmanului de la Fox. Ca niște sclavi invidioși care s-au bucurat sincer când unul de-al lor a încercat să fugă de pe plantație dar a fost prins și adus în lanțuri înapoi.

Figură de stil pentru că Tucker pare și mai liber iar audiența lui îi înnebunește de invidie. Un clip pe youtube de 5 minute post-plecare de la Fox în care explică cum presa nu atacă adevăratele probleme ale Americii a avut vreo 5 milioane de vizionări în prima zi. Cum naiba să nu-l urăști din toata ființa ta de sclav obligat să-l faci pe Biden cal de curse când el e o biată mărțoagă, sclav și el pe plantația altora mai puternici.

Acești voinici ai presei încearcă să ne explice doct, cum ne explicau să spălăm clanțele de la uși să nu luăm covid, că cei care se uită la Carlson sunt manipulați, extremiști, putiniști, supremațiști, conspiraționiști, toți îmbătați de farmecul lui Carlson așa cum sunt amețiți de dictatorul oranj, dușmanul democrației.

Fără să fie maica Tereza, ziaristul Carlson nu este nici guru, nici maestru al hipnozei colective a maselor dezorientate, ci doar un ziarist talentat care spune adevărul când ceilalți îi întorc spatele. Rețeta audienței lui este cumplit de simplă. Spune ce vede. Toți ziariștii au puterea asta în pix dacă au curaj.

Marea adunare a apărătorilor primului amendament mi-a părut, punăndu-mi ochelarii mai bine, o haită de tovarăși cu tuxedo legați de mese cu lanțuri de sclavi. Mimând libertatea.