ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul procuror-șef al DIICOT, Alina Bica, a scăpat  de masura arestului la domiciliu, urmând ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar, a decis luni o instanță a Curții Supreme.
 
"În 150 de zile nu am formulat nicio cerere de eliberare. Nu există probe impotriva mea. In două dosare nu s-a admis nicio probă. Am două dosare cu aceleași fapte. Am luat mită un bun pe care mituitorul nu-l avea în proprietate. Am ridicat sechestru pe 60 mii de lei, dar averea lui Videanu are 25 milioane de euro. Par a fi periculoasă, dar nu -i asa. In 16 ani n-am avut o sesizare. Am luat- o razna pe campii dintr-o data? Nu doresc nimanui dreptatea pe care mi -a oferit- o DNA in 2 dosare. Nu vreau arest la domiciliu pentru ca nu vreau să deduc nimic din pedeapsă. Nu mă favorizeaza", a susținut Alina Bica, potrivit evz.ro.
 
 De asemenea, Adriean Videanu, aflat sub control judiciar în acelaşi dosar cu Alina Bica a primit permisiunea de a părăsi ţara pentru a participa la un târg de marmură în Italia.

Fostul procuror-șef al DIICOT, Alina Bica, a cerut, luni, instanţei să-i ridice măsura arestului preventiv în dosarul "Bica 2", invocând lipsa unor elemente noi care să justifice păstrarea acestei măsuri.