ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată, vineri, de ÎCCJ în dosarul ANRP. În același dosar, omul de afaceri Dorin Cocoș a fost condamnat la 3 ani, o lună și 10 zile cu executare pentru trafic de influență, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, a fost achitat.

Decizia nu este definitivă.

În dosarul ANRP, Alina Bica a fost acuzată de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

„Este o victorie incredibilă în fața instituției condusă de doamna Kovesi. Acest dosar a fost făcut pentru a-i distruge viața acestei femei. Sunt extraordinar de împlinită profesional. Și eu am avut un dosar pentru că mi-am permis să apăr o persoană indezirabilă. Am primit și eu, ca avocat, multe amenințări. După trei ani, Alina Bica s-a demonstrat a fi nevinovată. Avem decizii CEDO în acest sens, în momentul în care se pleacă cu achitări, în primă instanță”, a declarat avocata Alinăi Bica pentru Antena3.