ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o postare de vineri dimineața de pe pagina ei de Facebook, senatoarea PNL Alina Gorghiu îi îndemna pe bucureșteni să meargă să se injecteze cu seruri Covid la „Maratonul Vaccinării pentru Viață”. Am fi crezut că e o campanie anti-avort sau ceva legat de natalitate. Dar nu, ci în clasicul stil al propagandei de partid și de stat, vaccinarea era echivalată cu „salvarea de vieți” - iar nevaccinarea, probabil, cu „terorismul”, potrivit președintelui liberalilor, premierul demis Florin Cîțu.

Unul dintre cei sceptici la vaccinarea Covid i-a adresat promotoarei înțepării Gorghiu întrebarea „Dacă mă duc să mă vaccinez, îmi garantați în scris că răspundeți dvs. dacă pățesc ceva?”.

„Ori toți să trăim, ori toți să muriți!” (I.L.Caragiale)

Răspunsul venit din partea senatoarei PNL i-a lăsat mască atât pe entuziaștii, cât și pe scepticii vaccinării, deopotrivă: „Dacă mori o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alții”.

Fără să mai insistăm pe cum poți să mori „pentru sănătatea ta”, remarcăm că, în ansamblul ei, aceasta e o replică demnă să distrugă tot eșafodajul vaccinării altruiste „pentru cei din jur” și „pentru a scăpa de pandemie”! Păi dacă oricum murim pe cont propriu, de ce să ne mai injectăm în turmă? Nu ar fi mai bine să trăim tot pe cont propriu - corpul nostru, decizia noastră? Întrebări pe care Alina Gorghiu probabil nu și le-a pus, dar, realizând viralizarea „perlei” pe care a slobozit-o, a decis să șteargă atât răspunsul ei, cât și întrebarea cetățeanului îngrijorat.

Vechea dilemă „Eu cu cine votez?” s-a transformat în noua întrebare „Eu cu cine nu mă vaccinez?”. Ca și acum două secole, cei ce-și pun întrebări sunt trimiși de politicieni la plimbare. 

  


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews