ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prin vocea Alinei Gorghiu, liberalii spun că inițiativa de modificare a Constituției în sprijinul familiei este una legitimă, iar un referendum pe acest suboect ar putea avea loc la pirmăvară.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat vineri că inițiativa de modificare a Constituției pentru definirea căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie este legitimă, iar din primăvară poată să fie supusă referendumului național - dată avansată și de liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Vom discuta luni și despre proiectul care se află în Parlament în acest moment pentru că orice inițiativă legislativă făcută la inițiativa cetățenilor care reușește să coaguleze un număr de peste 3 milioane de semnături este legitimă, își urmează calea parlamentară. Este în Senat, în acest moment, blocată în plen din lipsă de cvorum, sesiunea parlamentară s-a cam sistat la Senat, dar în opinia mea în primăvară poate fi deja o inițiativă care să poată să fie supusă referendumului național'', a afirmat Alina Gorghiu, solicitată să spună care va fi poziția PNL cu privire la inițitiva de modificare a Constituției.

Potrivit Mediafax, Gorghiu a precizat că în PNL sunt mai multe voci pe această temă, ''lucru care este firesc să se întâmple într-un partid liberal și într-un partid care nu mimează democrația'', adăugând că subiectul urmează să fie discutat luni la BPN.

"Poziția mea este (..) că PNL susține familia tradițională. Este un punct cheie din programul de guvernare familia, măsurile care încurajează natalitatea, demografia, însă, evident, credem în egală măsură în forme de protecție juridică pentru minorități, așa cum Constituția prevede'', a reafirmat Gorghiu.