ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alina Gorghiu, senator PNL, a avut o primă reacție după ce moțiunea de cenzură a trecut, iar Guvernul Orban a fost demis. Gorghiu a spus că propunerea de premier pe care o face PNL va fi în continuare Ludovic Orban. 

„În viitorul apropiat vom avea un Guvern Orban interimar. Deciziile pe care PNL le-a luat în Consiliul Național le cunoașteți: propunerea de prim-ministru, propunere cu care PNL va merge la consultările declanșate constituțional de președintele Klaus Iohannis este persoana premierului interimar, anume Ludovic Orban. Restul mandatului va fi stabilit mâine, precum și echipa care va merge la consultări”, a declarat Alina Gorghiu la Realitatea Plus.

Și președintele liberal spune că va reveni la Palatul Victoria, pentru că tot el va fi propunerea pe care PNL o va face, iar Klaus Iohannis s-a pronunțat, în mai multe rânduri, că îl va propune tot pe el pentru un alt mandat.

”Vom respecta decizia organismelor statutare. Nu e vorba de premier de sacrificiu, ci de premier din partea de PNL. Nu e de sacrificiu, de nesacrificiu. După alegerile parlamentare, România va avea un Parlament de oameni de onoare, cinstiți, interesați de români, nu unii născuți din pixul lui Dragnea”, a declarat Ludovic Orban.
 
Moțiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL - privatizarea democrației românești”, inițiată de PSD, a fost adoptată, miercuri, de Parlament. S-au înregistrat 261 de voturi „pentru” și 139 de voturi „împotrivă".