ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kelemen Hunor a declarat, miercuri, că UDMR ar susține candidatura liberalei Alinei Gorghiu pentru șefia Senatului, dacă aceasta va exista. Totodată, Kelemen Hunor a afirmat că maghiarii resping numirea lui Teodor Meleșcanu la conducerea forului superior al Parlamentului, relatează știripesurse.ro.
 
„Am discutat cu alți liberali, știu de această candidatură, dar astăzi nu am abordat acest subiect cu domnul Orban. Dacă va exista această candidatură da, nu avem o problemă, nu e niciun secret. Dar deocamndată nu știm, vedeți acolo că e Meleșcanu, nu e Meleșcanu, are și ALDE”, a declarat Kelemen Hunor, întrebat dacă UDMR susține candidatura Alinei Gorghiu la șefia Senatului.
La rândul său, președintele PMP Eugen Tomac a declarat, miercuri, în Parlament, că senatorii partidului său vor susține propunerea PNL pentru șefia Senatului. De asemenea, Tomac a anunțat că PMP va susține o moțiune de cenzură depusă de liberali împotriva Guvernului Viorica Dăncilă.

„Am avut o discuție cu cei cinci senatori ai PMP. Vom susține propunerea de dreapta, respectiv candidatul PNL (pentru funcția de președinte al Senatului-n.red.). Sper ca aventura asta cu Meleșcanu, vânător de funcții, să înceteze, pentru că nu sunt funcțiile lor, sunt funcții în statul român", a afirmat Eugen Tomac.
 
Senatorii vor vota succesorul lui Călin Popescu Tăriceanu la șefia Senatului în plenul de marți, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate în Biroul Permanent. În cursă sunt Ion Popa din partea ALDE, Alina Gorghiu din partea PNL, dar și Teodor Meleșcanu, propus de PSD.