ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alina Marin s-a instalat în Bretania acum 13 ani. Acolo, tânăra româncă și-a găsit un nou cămin, departe de țara în care s-a născut și în care a fost abandonată, în timpul regimului Ceaușescu.

Devenită autoare de cărți pentru copii, Alina Marin, care are 35 de ani, a decis să își povestească viața într-o autobiografie care va apărea în octombrie, scrie ziarul francez La Telegramme.

Nu s-a născut nici în locul potrivit, nici la momentul potrivit. Cu toate astea, nu reproșează nimănui nimic. Este ceea ce a decis să povestească în autobiografia intitulată ”Memorii de orfan”, care va apărea la 12 octombrie, la editura ”Le Faucon d'Or”, scrie ziarul francez.

Alina s-a născut în 1980, în România lui Ceaușescu, ”un Infern”, după cum mărturisește ea într-o franceză perfectă, care nu lasă să scape decât foarte mici accente care să trădeze originea.

Presa franceză scrie acum despre Alina, cea născută în țara care a lăsat în mentalul colectiv occidental niște imagini impresionante: ore în șir de revoluție română în direct, imagini cu cadavrele soților Ceaușescu, executați la 25 decembrie 1989, reportajele despre orfelinatele românești, rodul unei politici de nalitate demente a ”Geniului Carpaților”.

Alina a fost abandonată la vârsta de patru ani, împreună cu două surori, de care a fost separată.

”Am decis să scriu pentru toți acei orfani pe care vrem să îi uităm. Vreau să depun mărturie pentru generațiile trecute și viitoare. Să le spun că așa ceva nu trebuie să se mai întâmple”, explică ea.