ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alocațiile pentru copii se dublează. Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul PSD privind majorarea alocațiilor pentru copii. Au fost 179 de voturi „pentru”, 29 de abțineri, iar trei deputați nu au votat. Proiectul pleacă la promulgare la președintele Klaus Iohannis. 
 
Proiectul aprobat miercuri în Camera Deputaților prevede ca alocația de stat pentru copii să fie majorată de la 300 lei la 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap. În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, alocația ar urma să crească de la 150 lei la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a declarat marți seară, la Digi 24, că dublarea alocațiilor va costa 6 miliarde lei. „Dublarea alocațiilor – 6 miliarde de lei. Doar din dublarea alocațiilor deficitul o să se ducă la 4,13%", a declarat Florin Cîțu.

Camera Deputaților este for decizional.