ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Iohannis a promulgat legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii. „Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii”, anunță Administrația Prezidențială.
 
Semnarea deceretului vine în contextul în care premierul Ludovic Orban anunța zilele trecute că PNL ia în calcul prorograrea acestei legi.

”Poziția președintelui este firească. A spus că intenția domniei sale este de a promulga legea. Noi suntem puși într-o situație în care și dacă am vrea nu am putea majora alocațiile. Cel mai probabil, soluția pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat. Lucrul acesta nu se poate face decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie. (...) Sensul discuțiilor pe care le-am avut cu președintele converge spre această soluție”, declara, vineri, Ludovic Orban.
 
Plenul Camerei Deputaților a adoptat, la finele anului trecut, în calitate de for decizional, proiectul PSD privind majorarea alocațiilor pentru copii.  Proiectul prevede ca alocația de stat pentru copii să fie majorată de la 300 lei la 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap. În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, alocația ar urma să crească de la 150 lei la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.