ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Alpinista Alexandra Marcu, cunoscută pentru faptul că a cucerit șase dintre cei mai înalți vulcani ai lumii, va pleca vineri într-o nouă expediție în care și-a propus, împreună cu tatăl său, Dan Marcu, să ajungă pe vârful Margherita (5.109 m), al treilea ca altitudine de pe continentul african și cel mai înalt din Uganda, scrie Agerpres.
Cei doi alpiniști din Deva și-au propus să cucerească acest vârf din Munții Rwenzori sau Munții Lunii chiar de Ziua Națională a României, 1 Decembrie, pentru îndeplinirea la timp a acestui obiectiv ei fiind condiționați de trecerea mai multor obstacole care încep cu traversarea unor zone mlăștinoase și până la escaladarea unui ghețar.
 
„Vom trece prin mai multe etape ale acestei expediții care se anunță extrem de provocatoare. Ne vom confrunta cu jungla, cu o zonă de mlaștină și apoi vom ajunge până sus, pe un ghețar. Mi se pare foarte interesant, pentru că, până la această expediție, nu am întâlnit o zonă de mlaștină. Cred că va fi o experiență destul de interesantă pentru că, pe lângă bocancii de munte, va trebui să ne luăm și cizme de cauciuc pentru a putea traversa mlaștina", a declarat, joi, pentru AGERPRES, Alexandra Marcu.

Antrenamentele pentru această expediție au fost destul de dure și s-au desfășurat pe tot parcursul acestui an. Cei doi alpiniști au dus în spate un rucsac de cel puțin 10 kilograme pe distanțe lungi în relief accidentat.