ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A crescut numărul țărilor care impun restricții de călătorie persoanelor ce vin din România, printre ultimele state apărute pe această listă fiind Italia, Austria, Ungaria, Grecia și Cipru, informează Mediafax..

MAE a anunțat, sâmbătă, că autoritățile din Cipru au modificat condițiile de intrare în țară și că România a fost inclusă pe lista țărilor din categoria C. „Cetățenii proveniți din statele încadrate la categoria C nu pot călători în scop turistic în Republica Cipru”, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
 
La rândul ei, Austria condiționează intrarea românilor, inclusiv a turiștilor, pe teritoriul său de dovada că au fost testați negativ de COVID-19 cu cel mult 3 zile înainte de călătorie. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că autoritățile austriece au modificat condițiile de intrare în țară a cetățenilor români. Astfel, de luni, aceștia trebuie să dețină un test negativ pentru COVID-19 făcut înainte cu 72 de ore. De asemenea, perioada de izolare a fost redusă de la 14 la 10 zile.  

De marți, testul pentru COVID-19, făcut cu cel mult 72 de ore înainte, este obligatoriu și pentru cei care merg cu avionul în Grecia, din România sau Bulgaria, a anunțat sâmbătă MAE 
 
Vineri, Italia a introdus carantina obligatorie, timp de 14 zile, pentru toți cei veniți din România și Bulgaria, cel puțin până la 31 iulie, când va fi făcută o reevaluare.

Mai mult, există țări ce interzic complet accesul românilor, precum Cipru, Finlanda, Lituania și Republica Moldova. Excepție fac doar persoanele cu motive bine întemeiate, cum ar fi cele ce au rezidența sau membri ai familiei în aceste state.

Alte țări îi obligă pe românii care le vizitează să se autoizoleze, printre acestea numărându-se Marea Britanie, Irlanda, Norvegia, Estonia sau Letonia. Olanda „recomandă ferm” autoizolarea românilor timp de 14 zile, în timp ce Belgia cere consultarea medicului pentru efectuarea unui test în cazul celor veniți din zona portocalie, în care este inclusă și țara noastră.

State care condiționează intrarea românilor de prezentarea unuia sau mai multor rezultate negative pentru Covid-19 sunt Grecia, Austria, Federația Rusă (un test negativ făcut cu 72 de ore înainte), Bosnia Herțegovina (un test negativ, efectuat cu maximum 48 de ore înainte), Ungaria (două teste negative în ultimele 5 zile) și Slovacia (un test molecular tip PCR și 5 zile de izolare, după care se face un nou test).