ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România este invitată de onoare la Târgul de Carte de la Beijing (24-28 august), acolo unde și președintele își va relansa volumul "Pas cu Pas”, iar evenimentul e sponsorizat de Niro Investment Group, compania omului de afaceri Dumitru Niro,  condamnat în prima instanța la un an și jumătate de închisoare cu suspendare în dosarul Microsoft. 

În comunicatul trimis de Institutul Cultural Român (ICR) agenției Agerpres vineri 12 august se arată că "pentru ediția 2016 a Târgului de la Beijing, programul de evenimente realizat de Institutul Cultural Român include lansări de carte, dintre care menționăm volumul "Pas cu pas” de Klaus Iohannis, președintele României, prezentarea albumului Enescu: "Muzicianul de geniu în imagini”, "Gramatica Limbii Române Contemporane”, autor Dong Xixiao. Prezentarea de carte românească va fi însoțită de recitaluri ale maestrului Grigore Leșe și ale violonistului Andrei Mihail, precum și de interpretarea piesei de teatru "Angajare de clovn” de Matei Vișniec, în prezența autorului”.

La finalul comunicatului apare cu litere de tipar: Sponsor NIRO INVESTMENT GROUP.
Speriat de impactul mediatic, ICR reface ulterior comunicatul de presă pe site-ul propriu tăind numele sponsorului cu probleme de imagine. Pentru a drege complet busuiocul, ICR face și un răspuns la solicitarea Hotnews în care NIRO INVESTMENT GROUP este declarat doar sponsor al unei piese de teatru, de parcă asta l-ar face mai puțin sponsor al evenimentului organizat de ICR.

"Întrebat în legătură cu sponsorizarea oferită de Niro Investment Group, ICR a răspuns, prin vocea lui Bogdan Popescu, director Centrul Național al Cărții, că grupul "este strict implicat în susținerea spectacolului "Angajare de clovn” de Matei Vișniec, în interpretarea actorilor Magda Catone, Paul Chiributa, Ionel Mihăilescu ce se va juca în dată de 21 august, la orele 18.30, la Centrul Cultural al Primăriei Dongcheng", arată articolul de pe Hotnews.