ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul și filantropul american George Soros este pe cale să-i predea controlul organizației sale fiului său Alexander Soros, care intenționează între altele să lupte împotriva posibilității unei reveniri la putere a lui Donald Trump, potrivit cotidianului Wall Street Journal, citat duminică de AFP, scrie Ziarul Făclia.

Într-un interviu publicat duminică de Wall Street Journal, Alexander Soros  a explicat că este „mai politic” decât tatăl său și că este îngrijorat că Trump ar putea fi reales la Casa Albă în 2024.
 
„Mi-ar plăcea foarte mult ca banii să nu joace un rol atât de important în politică, dar atâta timp cât cealaltă parte face acest lucru, va trebui să continuăm să îl facem și noi”, a declarat Alexander Soros.

Sub conducerea sa, Fundațiile pentru o societate deschisă ar urma să meargă pe aceeași cale – susținerea democrațiilor, a unor personalități politice ale stângii americane etc -, dar vor susține și alte cauze ca dreptul la avort sau egalitatea sexelor, susține sursa citată.