ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


National File a obținut fotografii de la o sursă de la sediul central al Amazon din Seattle, care se presupune că dezvăluie planul companiei de a atribui o bifă verde angajaților care dovedesc că au primit unul dintre vaccinurile controversate COVID-19. Cei care au marcajul verde ar putea primi apoi un autocolant special pentru vaccinuri pe care să îl pună pe insigna de identificare Amazon. Cei care nu au autocolantul vor fi selectați și obligați să poarte măști de protecție, precizează National File.

Fotografiile a ceea ce pare a fi un comunicat al companiei Amazon, furnizate către National File, relevă că "începând cu 24 mai, angajații corporației americane complet vaccinați nu vor mai fi obligați să poarte măști la birou", însă angajații Amazon vor fi obligați să dovedească statutul de vaccinare și să poarte tot timpul asupra lor o insignă specială care să dovedească acest lucru.

Angajații trebuie să viziteze portalul companiei Amazon, "să urmeze instrucțiunile pentru a verifica vaccinarea" și apoi "vor primi un ecran cu o bifă verde de la A la Z". Angajații trebuie apoi "să arate ecranul cu semnul de control verde la recepție, care va oferi un autocolant" care trebuie apoi plasat "pe spatele insignei".

Angajații Amazon care "aleg să nu fie vaccinați" sunt informați că "orientările actuale ale CDC și ale guvernului local impun să poarte o mască de protecție în timp ce se află la birou". Angajații Amazon care "nu doresc" sau "nu pot purta o acoperire a feței" sunt instruiți să "continue să lucreze de acasă până la 30 iunie 2021". În cazul în care angajații nu pot lucra de acasă și "nu respectă îndrumările privind purtarea măștii", atunci cazul lor "poate fi înaintat echipei de conducere".

În recomandările sale privind măștile de față, Amazon sugerează angajaților să poarte "acoperitoare de față cu 3 straturi (3 straturi de material în cadrul unei singure acoperitoare de față)" și "să aleagă o acoperire de față cu un fir pentru nas (bandă metalică de-a lungul părții superioare a materialului) pentru a preveni scurgerea aerului" și recomandă chiar masca dublă. "Dacă este confortabil și nu are impact asupra capacității dumneavoastră de a respira, purtați două acoperitoare faciale (de exemplu, mască de unică folosință dedesubt ȘI mască din pânză deasupra)".

Sursa National File, care se află la sediul central al companiei din Seattle, explică faptul că AtoZ este directorul intern al Amazon. Statutul de vaccinare al angajaților va fi disponibil în acest director și sub forma autocolantului special aplicat pe legitimația fiecărui angajat. "Atunci când mergeți la un birou, se precizează să arătați ecranul cu bifă verde la recepție, care vă va furniza autocolantul, apoi să plasați autocolantul pe spatele insignei", a precizat sursa National File. "Deci, dacă nu furnizezi o carte de vaccin sau o dovadă și primești un autocolant, trebuie să porți o mască."

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a recunoscut recent că firma ar trebui "să facă o treabă mai bună" în ceea ce privește asigurarea angajaților săi și a promis că va face din Amazon "cel mai bun angajator de pe pământ și cel mai sigur loc de muncă de pe pământ". În urma unei tentative de sindicalizare în Alabama, Bezos a scris: "îmi este clar că avem nevoie de o viziune mai bună pentru succesul angajaților noștri". Declarația lui Bezos a urmat celor făcute de angajații de la sediul său din Bessemer, care sugerează că Amazon își tratează angajații ca pe niște "prizonieri" și "roboți". Bezos a caracterizat aceste declarații ca fiind "neadevărate".

National File a contactat Amazon pentru a stabili dacă aceste fotografii reprezintă o descriere exactă a cerințelor Amazon și dacă compania consideră că este adecvat să identifice public angajații pe baza statutului lor de vaccinare. În plus, National File a întrebat dacă Amazon le permite celor care au teste care arată anticorpi COVID-19 care sugerează imunitate naturală să primească un autocolant și dacă Amazon va îndepărta autocolantele sau va oferi autocolante suplimentare, dacă vaccinurile de rapel sau inoculările anuale vor deveni parte a îndrumărilor CDC, așa cum au sugerat atât Moderna, cât și Pfizer că ar putea fi necesar.

Amazon nu a răspuns la întrebările National File și, în schimb, a furnizat ceea ce National File consideră a fi un răspuns standard de la un purtător de cuvânt care menționează: "Angajații corporativi americani complet vaccinați nu mai sunt obligați să poarte măști de protecție dacă decid să lucreze de la birou, cu excepția cazului în care sunt obligați de legislația statală sau locală" și îi încurajează pe angajați să primească unul dintre vaccinurile controversate COVID-19. De asemenea, Amazon a declarat pentru National File că întoarcerea la birou este opțională, iar angajații vaccinați - care se pare că sunt identificați prin autocolantul special - sunt bineveniți să continue să poarte măști de protecție.