ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Statelor Unite la București a emis o Alertă cu privire la demonstrațiile care vor bloca sâmbătă Capitala, informeaza Antena3.

Reprezentanții ambasadei susțin că există riscul unor violențe și îi sfătuiește pe cetățenii SUA din România să evite anumite locuri. 

„Evenimente: Patru demonstrații și proteste separate sunt așteptate sâmbătă, 9 iunie 2018. Locul și intervalul orar în care vor avea loc acestea se suprapune într-o oarecare măsură și se așteaptă un număr mare de participanți. Se estimează că traficul pietonal și cel al autovehiculelor în aceste zone va fi afectat în mod negativ.

Marșul LGBT: 17:30-20:30
 
Localizare și rute: Trotuar zona Piața Victoriei (punct de întâlnire) – Calea Victoriei – Bulevardul Regina Elisabeta – Piața Universității (zona cu statui și punctul final)
„Marșul pentru normalitate” și Marșul Noii Drepte: 13:00-16:30
Scopul evenimentului: contramanifestație și protest la marșul menționat mai sus.
Localizare și rute: Trotuar zona Piața Victoriei (punct de întâlnire) – Bulevardul Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bulevardul Magheru – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bulevardul I.C. Brătianu – Strada Halelor – Splaiul Independenței – Dealul Patriarhiei (la poalele Dealului și punct final).
Mitingul Partidului Social Democrat (PSD): 20:00-22:00
Număr estimat de participanți: 200.000 (conform așteptătilor, mulți dintre ei vor veni din toată țara)
Localizare: Piața Victoriei
Notă: Restricțiile de trafic se vor aplica începând cu ora 14:00, în special în jurul Pieței Victoriei și pe bulevardele și străzile vecine din acel cartier.
Mitingul de protest împotriva PSD: nu se cunoaște intervalul orar, însă el va corespunde probabil cu cel al mitingului PSD
Localizare: zona Piața Victoriei
Personalul Ambasadei SUA este sfătuit să evite mulțimile agresive sau agitate și să rămână constant în stare de alertă, atent la evenimentele din jur.

Măsuri recomandate:

Identificarea de rute alternative, planificarea programului în concordanță și păstrarea în minte a unei căi de „ieșire” în cazul deplasării prin zone aglomerate pentru a evita rănirea în caz de incidente”, se arată în avertizarea ambasadei.