Ambasada Danemarcei la București a scris, vineri, pe pagina de Facebook, un mesaj prin care spune că „va fi o duminică fierbinte”, referindu-se la alegerile europarlamentare care se vor desfășura pe 26 mai, după care a adăugat că a doua zi, luni, este „posibil să fie mai răcoare”. Cu aluzie, cel mai probabil,  la sentința pe care Liviu Dragnea o va afla în dosarul în care este acuzat că a angajat secretare PSD la Protecția Copilului din Teleorman, după ce, în primă instanță, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

„Casual Friday. - Care-i prognoza? - Va fi o duminică fierbinte. - Și după? - Posibil să fie mai răcoare”, transmis reprezentanții Ambasadei Danemarcei în România, într-o postare vineri pe Facebook.

Ambasada Danemarcei se numără printre cele 12 semnatare ale scrisorii din 3 aprilie în care acestea au transmis un mesaj public prin care își exprimă îngrijorarea pentru integritatea sistemului judiciar românesc și au chemat Guvernul să se abțină de la modificări care ar slăbi statul de drept și capacitatea României de a lupta împotriva criminalității sau corupției, scrie Mediafax.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews