ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Comparația cu Auschwitz făcută de ministrul Agriculturii, Petre Daea, în cazul sacrificării porcilor afectați de virusul pestei porcine africane, a stârnit numeroase reacții, inclusiv Ambasada Israelului în România emițând un comunicat. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marți seară la un post de televiziune, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: „Singura metodă este sacrificarea. Porcii toți se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz'.

Joi, mai mulți lideri politici ai opoziției i-au cerut ministrului agriculturii demisia pentru aceste afirmații. Consiliul Național de Combatere a Discriminării s-a autosesizat și a demarat o anchetă.

„Ambasada Statului Israel își exprimă consternarea și dezamăgirea cu privire la afirmațiile domnului Ministru al Agriculturii, Petre Daea, care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovați în lagărul de la Auschwitz. Sperăm, totuși, că o astfel de asociere a fost făcută de Ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundată asupra a ceea ce înseamnă Holocaustul și Auschwitz, fără intenția de a dezonora memoria milioanelor de victime.

Holocaustul, o tragedie condamnată de România, care s-a soldat cu moartea a șase milioane de evrei, nu trebuie niciodată uitat, trivializat sau minimalizat. România a făcut progrese extraordinare în domeniul studierii, educației și comemorării Holocaustului, demersuri care, suntem convinși, vor continua și în viitor. Această pagină neagră a istoriei nu trebuie sã se repete. În acest sens, niciun efort nu este prea mare pentru ca tinerele generații, și nu numai, să cunoască și să înțeleagă istoria Holocaustului.

Ne așteptăm ca, pe viitor, terminologia legată de Holocaust să nu mai fie folosită într-un context fără legătură cu acesta", se arată în comunicatul remis de Ambasada Israelului în România


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews