ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România așteaptă crearea unei coaliții de guvernare de orientare pro-europeană, și a unui guvern solid care să poată gestiona banii promiși de România pentru procesul de modernizare al Republicii Moldova, a declarat ambasadorului României la Chișinău, Marius Lazurca, pentru Radio Chișinău.

"Așteptăm ca situația politică din Republica Moldova să se limpezească și să fie creată o coaliție pro europeană în Parlamentul de la Chișinău, care să promoveze un guvern solid și responsabil. Împrumutul de 150 de milioane de euro are o destinație foarte precisă: să ajute un guvern, nu un guvern în exercițiu, sau unul interimar ci un guvern în depline puteri, să ducă mai departe programul de modernizare și de reformă înscris în Acordul de Asociere", a spus Marius Lazurca, citat de radiochisinau.md.

Recent, președintele României Klaus Iohanis a oprit acordarea împrumutului de 150 de milioane de euro, ca urmarea instabilității politice din Republica Moldova.