ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce istoria șoferului Csaba Vizi, originar din România și care a fost maltratat sălbatic pentru că a participat la Convoiul Libertății din Canada, a ajuns, după Fox News, și în New York Post, Ambasada României la Ottawa nu consideră că are de protestat oficial față de un asemenea comportament ce încalcă cele mai elementare drepturi ale omului.

La solicitarea ActiveNews, Ministerul Afacerilor Exterme a avut amabilitatea să ne transmită o informare pe lângă subiect în care, culmea, se afirmă că dacă cetățeanul român bătut de forțele de represiunea ale lui Justin Trudeau are nevoie de ceva să caute el Ambasada. Subiectul din întrebarea noastră către minister era ce măsuri s-au întreprins în cazul unui cetățean român brutalizat bestial. După cum vedem din nota de mai jos, răspunsul corect era „NICI UNA”. Și ne-aducem aminte cum se protesta oficial pentru nu știm ce ong-iști din Belarus...

„23 februarie 2022

Ca urmare a solicitării dumneavoastră de presă, Ministerul Afacerilor Externe vă transmite următoarele:

MAE precizează că Ambasada României la Ottawa cunoaște cazul la care faceți referire și este pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale. Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu s-a înregistrat nicio solicitare de asistență consulară din partea cetățeanului român menționat.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ottawa: +1 (613) 789 9361, +1 (613) 789 4038, +1 (613) 789 8567, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următorul număr de telefon de urgență al ambasadei: + 1 (613) 858 0577.”

VIDEO FOX NEWS: