ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul unei ierni cu temperaturi mai scăzute decât era așteptat, consumul de gaze naturale la nivel național a fost ridicat, iar în presă au apărut informații conform cărora România ar fi nevoită să apeleze la gaze naturale importante din Rusia, care ar avea un preț ridicat.

Ambasada Rusiei în România a reacționat în urma acestor informații și a ținut să precizeze că importurile din Rusia au loc la un preț care ar fi mai scăzut decât prețurile pe care le au companii românești Romgaz și Petrom, informeaza b1.ro

"În ultimul timp au atras atenția speculațiile din presa română că România ar fi fost nevoită din nou să cumpere gaze naturale rusești cică foarte scumpe.
Informăm că prețurile gazelor naturale importate din Rusia deja în anul 2015 au fost mai scăzute decât prețurile gazelor naturale produse de către companiile românești Romgaz și Petrom. Potrivit reprezentanților companiei Romgaz, nivelul ridicat al prețurilor gazelor naturale românești se explică de impozitare suplimentară, mai exact de impozitul pe veniturile suplimentare ale companiilor românești de gaze câștigate în urma liberalizării prețurilor pe piața românească de gaze. Acest impozit a fost introdus de Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 7 în anul 2013.



Reprezentanța diplomatică a Rusiei la București folosește drept sursă pentru a susține afirmațiile un link prezentat de fostul premier Victor Ponta pe Facebook.