În contextul unei ierni cu temperaturi mai scăzute decât era așteptat, consumul de gaze naturale la nivel național a fost ridicat, iar în presă au apărut informații conform cărora România ar fi nevoită să apeleze la gaze naturale importante din Rusia, care ar avea un preț ridicat.

Ambasada Rusiei în România a reacționat în urma acestor informații și a ținut să precizeze că importurile din Rusia au loc la un preț care ar fi mai scăzut decât prețurile pe care le au companii românești Romgaz și Petrom, informeaza b1.ro

"În ultimul timp au atras atenția speculațiile din presa română că România ar fi fost nevoită din nou să cumpere gaze naturale rusești cică foarte scumpe.
Informăm că prețurile gazelor naturale importate din Rusia deja în anul 2015 au fost mai scăzute decât prețurile gazelor naturale produse de către companiile românești Romgaz și Petrom. Potrivit reprezentanților companiei Romgaz, nivelul ridicat al prețurilor gazelor naturale românești se explică de impozitare suplimentară, mai exact de impozitul pe veniturile suplimentare ale companiilor românești de gaze câștigate în urma liberalizării prețurilor pe piața românească de gaze. Acest impozit a fost introdus de Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 7 în anul 2013.Reprezentanța diplomatică a Rusiei la București folosește drept sursă pentru a susține afirmațiile un link prezentat de fostul premier Victor Ponta pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews