ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele Mihai a intrat în istorie ca un curajos om de stat, prin faptul că și-a condus țara în alianța antihitleristă, arată Ambasada Rusiei la București, într-un mesaj de condoleanțe, la moartea fostului suveran român.

„Ambasada Rusiei la București, cu regret, a aflat despre moartea fostului Rege al României, Mihai I”, precizează misiunea diplomatică pe pagina oficială de Facebook, conform Agerpres.

Potrivit respectivului mesaj, Regele Mihai a intrat în istorie ca un curajos om de stat, „care a reușit să pună capăt escapadelor militare ale dictatorului român Ion Antonescu de partea Germaniei naziste".

„Alăturându-se coaliției antihitleriste, România a devenit aliatul Rusiei Sovietice și a altor membri ai Națiunilor Unite, ceea ce a permis salvarea a zeci de mii de vieți și reconstrucția postbelică a țării mult mai accelerată”, este subliniat în mesajul ambasadei.

Totodată, este amintit și faptul că Regele Mihai a fost decorat de președintele rus Vladimir Putin.

„Înțelepciunea sa de om de stat a primit o înaltă apreciere în URSS și monarhului român i s-a acordat cea mai înaltă distincție sovietică, Ordinul Victoriei. În 2005 și 2010 Regele a participat la Parada de Ziua Victoriei în Piața Roșie și a fost decorat de către președintele Vladimir Putin cu Medalia jubiliară în onoarea celei de-a 60-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, mai precizează mesajul.

Ambasada Rusiei la București exprimă, în acest context, „condoleanțe Familiei Regale românești și întregului popor român în legătură cu această pierdere de neînlocuit”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews