ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada SUA din Republica Moldova și Departamentul de Stat al SUA au emis o alertă de securitate de nivel maxim - cod roșu, nivel 4 - pentru cetățenii americani aflați în Transnistria:

„Pe 25 și 26 aprilie au fost explozii în Tiraspol și lângă Mayak, în regiunea separatistă Transnistria. Ambasada SUA monitorizează îndeaproape situația. Sfătuim cetățenii americani aflați în Transnistria să plece imediat”, este anunțul publicat pe pagina de internet a ambasadei.

Transnistria - Nu călătoriți!

Nu călătoriți în Transnistria din cauza conflictului armat din Ucraina vecină și a conflictului nerezolvat dintre această regiune separatistă și guvernul central. Transnistria este o regiune separatistă care nu se află sub controlul guvernului moldovean de la Chișinău. Cetățenii americani ar trebui să părăsească imediat Transnistria prin orice mijloace, comerciale sau private. Vizitatorii pot întâmpina dificultăți la punctele de control de-a lungul drumurilor care duc spre și dinspre Transnistria. Fotografierea instalațiilor militare și a forțelor de securitate este interzisă și poate duce la probleme cu autoritățile.

Guvernul Statelor Unite are o capacitate limitată de a furniza servicii de urgență cetățenilor americani care călătoresc în Transnistria, deoarece angajații guvernului american au restricții de călătorie în zonă.”, se mai afirmă în alerta Ministerului de Externe de la Washington.

Anunțul survine unuia dat de Guvernul de la Sofia, care sfătuiește cetățenii bulgari să părăsească Republica Moldova imediat.

Așa-zisele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de alertă teroristă după producerea mai multor explozii în cursul zilelor de luni și marți. Liderul separatiștilor, Vadim Krasnoselski, a dat vina pe anumite grupări care au venit din Ucraina și a îndemnat la reținere pentru a evita izbucnirea unui conflict militar, transmite site-ul ȘtiripeSurse.

Citiți și COD ROȘU. Separatiștii din Transnistria susțin că ucrainenii au survolat și au atacat în jurul celui mai mare depozit de armament și muniții extrateritorial al Armatei Ruse, de la Cobasna, a cărui explozie ar zgudui și geamurile de la București. PROVOCĂRI