ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Imagine viralizată cu Bucureștiul văzut din spațiu difuzată de Ambasada SUA la București”, au titrat azi în lanț site-uri de știri fără știri.

Ambasada SUA, din lipsă de imaginație a „content manager”-ului paginii de Facebook, a publicat în cursul zilei de ieri o fotografie realizată de NASA cu „Bucureștiul pe timp de noapte, văzut de pe Stația Spațială Internațională.”

Făra a menționa data realizării imaginii. Ceea ce, potrivit „fact-check”-erilor folosiți în exces de Administrația Biden pe Facebook și Twitter, se numește „missing context” sau „conținut parțial fals”. Acum li s-a întors.

Pentru că imaginea datează din 3 decembrie 2019 și prezintă un București „strălucitor”, potrivit NASA, numai și numai pentru că era sezonul de iarnă iar bulevardele erau bine luminate cu luminițe de Crăciun.

Dacă administratorul paginii de Facebook a Ambasadei SUA la București a vrut să facă vreo reclamă subliminală, nu i-a reușit.

În 2019 Primarul Capitalei era... Gabriela Firea.